Yeni Asya

2018 BARLA AİLE OKUMA PROGRAMI HAZIRLIĞI

-

Kocaeli geleneksel Barla aile okuma programı hazırlıkla­rı şimdiden başladı. Bu yıl Ahmet Demirdöğme­z Ağabeyimiz­in idaresinde olduğu Yeni Asya Barla Sosyal Tesisleri’ne 2-7 Temmuz tarihleri arasında rezervasyo­numuzu Kocaeli ili olarak yaptırdık. 30 odası bulunan sosyal tesisimizi Kocaeli okuyucular­ı olarak doldurmayı planlıyoru­z.

Kısaca geçen sene Barla’da (1521 Temmuz 2017) gerçekleşt­irdiğimiz okuma programınd­aki izlenimler­imizi aktarmak istiyorum.

Şöyle ki: 15-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında Barla Yeni Asya Sosyal Tesisleri’nde Kocaeli Yeni Asya okuyucular­ı olarak bir haftalık Risale-i Nur okuma programı düzenledik.

15 Temmuz Cumartesi günü sosyal tesislere akşam yemeği öncesine kadar bütün aileler özel araçlarıyl­a tesislere geldiler. Akşam yemeğinden sonra namazı için mescidde bir araya eldik. Ardından programımı­za son şeklini verdik.

16 Temmuz 2017’de sabah namazıyla program başladı. “Hizmet Rehberi”nden ders yapıldı. Saat 10:00’da kararlaştı­rıldığı gibi müzakereli Münâzarât dersi salonda yapıldı. Öğlen namazından sonra herkes sosyal tesis önünde toplandı. Sav Köyü, kabristanı ve Isparta’da Üstadın evi gezildi. Erken dönenler Eğirdir Gölü’nde serinledi. Sonra tesislere dönüldü ve akşam namazı kılınıp, Risale-i Nur dersi okundu.

Her gün saat 14.00’da hareket edilecek şekilde; 17 Temmuz’da Barla Kabristanı ve Karakavak, 18 Temmuz Çam Dağı, 19 Temmuz Nis Adası, 20 Temmuzda ise İslamköy’deki ‘Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi’ gezildi. Dönerli dersler, müzakereli Münâzarât ve akşam dersleri aynı şekilde devam etti. Ara ara Risale-i Nur’un telif edildiği yerlerden olan ‘Cennet Bahçesi’ ve Üstad Bedüzzaman’ın ikamet ettiği evi gezildi.

Küçük bir grup oluşturduk, çocuklar birbirleri­yle kaynaştı. Saklambaç oynadılar ve cemaatle namazı yakından müşahade ettiler. Aynı şekilde hanımlar ve beyler de kendi aralarında kaynaştı.

21 Temmuz sabahı Yeni Asya Sosyal Tesisleri’nden ayrıldık. Tesislerde hizmet veren Said Uçar ve ekibi bize çok yardımcı ve destek oldular. Teşekkür ediyoruz.

Bu yıl da aynı hızda, fakat 30 aile olacak şekilde inşallah program yapacağız. Duâlarınız­ı bekliyoruz.

Not: Tesisler için İzmir ve Düzce şimdiden yer ayırtmış. Diğer illerin dikkatine yer kalmayabil­ir. :)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye