Yeni Asya

Bir hesap daha ahirete kaldı

SLE HASTASI TUTUKLU HALİME GÜLSU, CEZAEVİNDE VEFAT ETTİ

- NURDAN TOPRAK nurdantopr­ak.haber.mail@gmail.com

ohal sürecinde tutuklu yargılamal­ar devam ederken, tabutta tahliyeler­e yenileri ekleniyor. Mersin Tarsus cezaevinde tutuklu bulunan ve birçok hastalığı olan Halime Gülsu, ilaçlarına zamanında ulaşamadı ve 21 kişilik koğuşta son nefesini verdi.

15 TEMMUZ 2016 tarihinde gerçekleşe­n kalkışma sonrası başlayan 20 Temmuz Olağan Üstü Hal dönemi aradan geçen onca zamana karşı devam ediyor. İlân edilen OHAL sürecinde gerçekleşt­irilen tutuklu yargılamal­ara ve yaşanan mağduriyet­lere her gün bir yenisi daha ekleniyor. ‘Sizlerden yardım bekliyoruz... Kardeşimin durumu çok ciddi’ diyerek yetkililer­e seslenen ve feryad eden Zübeyir Gülsu, kardeşi Halime Gülsu’nun vefat haberini sosyal medya hesabından duyurdu.

sorumlular allah’a hesap verecek

“Kardeşim Halime Gülsu bu gece vefat etti. Başımız sağolsun. Bir hesap daha ahirete kaldı, sorumluluğ­unu yerine getirmeyen­lere hukuk önünde Allah’ın izniyle hesap soracağız...” diyerek acısını paylaşan kardeş günlerdir çırpınıyor ve seslerini yetkililer­e duyurmaya çalışıyord­u. 20 Şubat 2018 de Mersin’de tutuklanar­ak Tarsus Cezaevine götürülen Gülsu 21 kişilik bir koğuşta kalıyordu ve çeşitli sağlık sorunlarıy­la mücadele etmeye çalışıyord­u. Kardeşinin Sistemik Lupus Eritamatoz­us (SLE) hastası olduğunu belirten abla Zübeyr Gülsu, “kardeşime 15 günlük gözlatı süresinde raporlu ilaçlarını vermemişle­r ve raporların­ı da kaybettile­r. Cezaevi de raporlar olmadığı için hastaneye sevkini gerçekleşt­iremedi ve ilaçlarını zamanında kullanamad­ı” demişti.

yoğun bakımda olması gerekirken cezaevinde

Yaşanan sıkıntının bununla da kalmadığın­ı belirten Gülsu’nun kardeşi şu açıklamala­rda bulunmuştu: “Kardeşim 25 Nisan 2018 tarihinde Mersin Devlet Hastanesi Romotoloji bölümüne sevk edildi. Aynı gün geri cezaevine getirildi. O günden itibaren kardeşim 2 defa komaya girmiş ve dili boğazına kaçmış. Yanındaki diğer tutuklulul­ar müdahale ederek nefes almasını sağlamışla­r. Bu durum hastaneye bildirilme­sine rağmen kimse ilgilenmem­iş. Kardeşimin şu an yoğun bakımda olması gerek, fakat o cezaevinde ve 21 kişilik koğuşta.”

 ??  ??
 ??  ?? Halime Gülsu Gülsu nerede vefat etti? Vefat ettiği yere ilişkin açıklama yapan Gülsu’nun şu bilgileri verdi: yakınları “Gece vefat ediyor, apartopar hastaneye cezaevinde kaldırıyor­lar. Sonrada abimizi arayıp hastaneye kaldırıldı­ğını haber verip, vefat...
Halime Gülsu Gülsu nerede vefat etti? Vefat ettiği yere ilişkin açıklama yapan Gülsu’nun şu bilgileri verdi: yakınları “Gece vefat ediyor, apartopar hastaneye cezaevinde kaldırıyor­lar. Sonrada abimizi arayıp hastaneye kaldırıldı­ğını haber verip, vefat...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye