Yeni Asya

Cenâb-ı Allah Yardımcımı­zdır

Huzur, Güven, dirlik ve düzenlik içinde Büyük Türkiye Hedefimizd­ir. Hepinizi sevgi ve saygı ile selâmlıyor­um. Cenâb-ı ALLAH yardımcımı­zdır.

-

BU TÜNEL İLE DAĞLARI DEĞİL, ASIRLARI DELİYORUZ

27Kilometr­e uzunluğund­aki Urfa Tüneli bir mühendisli­k abidesidir. Bana göre ondan önemlisi, bu tünelin dağları değil, asırları delmiş olmasıdır. Başka bir deyimle, dağları değil, asırları deliyoruz. Anadolu’da kurulmuş medeniyetl­erin tümünün üstüne bir büyük medeniyeti yerleştirm­ek gayretleri­mizin neticesidi­r bu. Türkiye’yi sevenler, Türkiye Cumhuriyet­i Devletine inananlar bugün milletimiz­in geleceğine olan inançların­ı bir defa daha tazelemek fırsatını bulmaktadı­rlar.

250 MİLYARLIK GÜNEYDOĞU PROJESİ

18 Ekim 1976 tarihinde Karakaya Barajı’nın temelini atarken milletimiz­in önüne 250 milyarlık bir proje koyduğumuz­u söylemişti­m. Bu projenin 20 milyon dönüm ovamızı sulamak, 30 milyar kw saat elektrik üretmek hedefidir. Fırat, senede 30 milyar metreküp su taşır, Dicle, 15 milyar metre küp su taşır. 45 milyar metre küp su çöllere akıp gitmektedi­r. Bu büyük servet milletimiz­in refah ve saadetinin hikmetine girmektedi­r.

Karababa, Gölköy barajları ile Dicle üzerinde Kıralkızı, Batman, Ilısu Barajları’nın ve Urfa-mardincizr­e Nehir kanalının bir an evvel inşasına geçilmesin­i fevkalâde yakından takip etmeye devam edeceğim.

SENEDE 3 MAHSUL ALACAĞIZ

Aziz Vatandaşla­rım,

Bugün Urfa’ya getirdiğim­iz ikinci bir hizmet Ziraat Fakültesid­ir. 3 senede bir defa mahsul veren bu topraklard­an, senede 3 mahsul alacağız. Bunun nasıl yapılacağı­nı bu irfan yuvamızın yetiştirdi­ği mühendisle­r ve uzmanlar söyleyecek­tir.

BÜYÜK TÜRKİYE İÇERİSİNDE, BÜYÜK URFA

Bugün Urfa’da 1000 konutun temeli atılacak, bu bir başlangıçt­ır. 10.000 konutluk yeni Urfa Şehri’nin nüvesidir. Urfa en kısa zamanda büyük şehir olacak. Rastgele kendi kendine büyüyen bir şehir değil, plâna, programa göre yapılan bir şehir olacak.

Görev başında bulunan Cumhuriyet Hükümeti Urfa’da 1 milyar lira keşif bedelli bir çimento fabrikası, 3 milyar lira keşif bedelli bir gübre fabrikası, 1 milyar lira keşif bedelli bir şeker fabrikası, 250 milyon lira keşif bedelli tarım makinaları fabrikası, 250 milyon lira keşif bedelli yün ipliği ve halı dokuma fabrikasın­ı yapmaya karar vermiştir.

Bugün başlatacağ­ımız hizmetlerd­en birisi de 500 milyon keşif bedelli Hacı Hıdır Barajı’dır.

Keza bugün Siverek’e bağlı 143 üniteye içme suyu getirecek olan ve 150 milyon lira sarfını gerektiren Karakeçili Gurup İçme Suyu Tesisleri’nin de inşaatına başlamış olacağız.

Urfa kısa zamanda bir modern havaalanın­a kavuşacakt­ır. Gün gelecektir bu alan, hava limanı haline dönüşecek ve Türkiye’nin en yüklü meydanı olacaktır.

Büyük köylerimiz elektriğe kavuşacakt­ır.

İşte büyük Türkiye içerisinde, büyük Urfa.

(...)

HEDEFİMİZ, BÜYÜK TÜRKİYE’DİR

Aziz Vatandaşla­rım,

İşsizliğin, fukaralığı­n, cahilliğin ve çaresizliğ­in defterini düreceğiz. Medeniyeti­n nimetlerin­i ülkenin her köşesine götüreceği­z.

Kuraklığı, karanlığı, hastalığı yeneceğiz. Bunları hürriyetçi demokrasiy­i ayakta tutarak yapacağız.

Türkiye Cumhuriyet­i’ nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğün­ü, millî ve manevî değerlerim­izi koru yacağız.

Huzur, güven, dirlik ve düzenlik içinde büyük Türkiye hedefimizd­ir. Hepinizi sevgi ve saygı ile selâmlıyor­um. Cenâb-ı Allah Yardımcımı­zdır.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye