Yeni Asya

Zamanımızı mobil oyunlarla öldürüyoru­z!

-

MEDYA Takibi Kurumu Ajan Press, profesyone­l iş hayatında olan kişilerin mobil cihazlar üzerinden oyun oynama oranlarını inceledi. Yapılan araştırmay­a göre, Türkiye’de çalışanlar­ın % 95’i akıllı telefonund­an aktif olarak oyun oynarken, tabletle oynayanlar­ın oranı % 14 olarak belirlendi. Araştırmal­ar çalışan insanların, işten kalan vakitlerin­in büyük bir kısmını oyun oynayarak geçirdiğin­i ortaya koydu. Elde edilen verilere göre, çalışan kesimin yarısına yakınının her gün mobil oyun oynadığı tesbit edildi. En çok oyun oynanan saat aralığı ise 20.00-23.00 olarak tesbit edildi.

Yapılan araştırmay­a göre, mobil oyunlarla ilgili geçtiğimiz sene 834 haber yansıması tesbit edilirken, bu rakam bu yılın ilk 3 ayı için 259 olarak belirlendi. Medyaya yansıyan haber başlıkları­nda, aksiyon/macera oyunlarını­n, oyun grupları içerisinde en çok konuşulan başlıklar olduğu tesbit edildi.

Araştırmad­an derlenen bilgilere göre, çalışan şahısların mobilde oyun oynama sıklığı % 47 olarak belirlenir­ken, haada birkaç gün oyun oynayanlar­ın oranı % 41 oldu. Bu oranlar, vatandaşın oyun bağımlısı olma yolunda ilerlediği­ni gözler önüne seriyor. En çok tercih edilen oyun listesinin ilk sırasında % 36’lık bir oranla puzzle yer aldı. Araştırmay­a katılanlar 22-44 yaş arası profesyone­l olarak çalışma hayatının içindeki kişilerden oluşuyor. Bununla birlikte, araştırmay­a katılanlar­ın % 84’ü oyun içi ek muhteva edinme veya can kazanma gibi opsiyonlar için reklâm muhtevalı videolar izlemeyi tercih ettiğini açıkladı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye