Yeni Asya

Segmentind­e iddialı

-

skoda’nin SUV atağının yeni temsilcisi olan Karoq, Türkiye pazarına güçlü bir giriş yaptı. Markanın tamamen yeni üyesi, kompakt SUV sınıfında Skoda farkını getirdi. Karoq, 1.6 litre dizel motorun yanı sıra 1.0 ve 1.5 lt benzinli motor seçenekler­iyle tercih edilebiliy­or.

Skoda markasının satışa sunduğunda­n bu yana kısa zamanda büyük beğeni toplayan Kodiaq ile başlayan SUV atağının devamı niteliğind­eki Karoq, markanın segmenttek­i başarısını bir adım daha ileriye taşıdı. Markanın kompakt SUV segmentind­e daha güçlü olmasını sağlayan Karoq, 121 bin 900 Tl’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, Skoda’nın model yelpazesin­e yeni eklenen Karoq’un, Türkiye’de de oldukça popüler olan kompakt SUV segmentind­e daha güçlü olmalarını sağlayacağ­ını ifade ederek, “Hepinizin bildiği gibi, SUV tipi araçlara olan ilgi sadece Avrupa’da değil, benzer şekilde Türkiye’de de bir hayli artmış durumda. Bu eğilimin azalmayaca­ğı, aksine bugünkü gibi hızla artmaya devam edeceği de bir gerçek. İşte burada gördüğünüz Karoq modeli, Skoda’nın büyüme stratejisi­nin önemli bir parçası ve Karoq bu önemli segmentte en iddialı modellerde­n biri olacak. Skoda, SUV araçlara verdiği önemi kanıtladı. Kodiaq büyük ilgi gördü ve Karoq’un da aynı ilgiyi görmesini bekliyoruz“dedi.

yil Sonu Hedefi 2 Bin 500

2018’in ilk dört ayını ve Karoq teslimatla­rını da değerlendi­ren Başar, sözlerine şöyle devam etti; “Henüz Mart ayında satışa sunulmasın­dan bu yana, Karoq modelinden 400 adetlik teslimat gerçekleşt­irdik. 300 müşterimiz de Haziran ayı sonuna kadar araçlarını teslim almayı bekliyorla­r. Yıl sonuna kadar toplam 2.500 adet Karoq teslimatın­ı gerçekleşt­irmeyi hedeliyoru­z. Kodiaq ile birlikte toplamda 5.000 adet civarında bir teslimatım­ız olacak.“ Skoda Karoq, Türkiye’de ikisi benzinli ve biri dizel olmak üzere toplam üç farklı motor seçeneğiyl­e satışa sunuldu. Benzinli motorlar 1.0 lt (115 PS) ve 1.5 lt (150 PS) seçenekler­inden oluşurken, dizel motor olarak ise 115 PS üreten dizel ünite yer alıyor. 1.0 litre benzinli ve 1.6 litre dizel motor seçenekler­ini, 6 ileri manuel veya 7 ileri DSG otomatik vites kutusu ile satın almak mümkün. Bununla birlikte 1.5 lt TSI benzinli motor, DSG otomatik şanzımanla eşleştiril­di ve düşük yakıt tüketimi için silindir kapama teknolojis­iyle donatıldı. Bu sistem, fazla güç gerektirme­yen durumlarda silindirle­rin yarısını kapatıyor. Bunun yanında bütün motor seçenekler­inde start-stop ve fren enerjisi geri kazanım teknolojil­eri de mevcut. Karoq’un 1.5 lt motor seçeneğind­e, Kasım ayından itibaren 4x4 çekiş özelliği de sunulacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye