Yeni Asya

ŞEHIT aileleri Dava açıyor

“15Temmuzka­hramanı”olaraktanı­tılanşerif­eboz’unkamyonüz­erindeçeki­lenfotoğra­fınıngerek­te16 Temmuzgece­siçekildiğ­iortayaçık­tı.şehityakın­larındanal­parslancam­baz,dâvâaçacak­larınısöyl­edi.

-

değil de, 16 Temmuz gecesi ‘kutlama alanına’ kamyonla giden ve kendi kullanmadı­ğı kamyonun sürücü koltuğuna oturarak gazetecile­re poz veren ‘15 Temmuz gazisi’ Akp’den aday adayı oldu. Bu kişiyle ilgili iddialar, 15 Temmuz şehidi, Yeni Şafak foto muhabiri Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz tarafından dile getirildi. Cambaz şehit aileleri olarak dava açacakları­nı bildirdi.

gecesi yaşanan olaylar sırasında Şerife Boz adlı bir kadının mahallesin­deki kadınları toplayarak hafriyat kamyonuyla Taksim’e çıktığı yolundaki fotoğralı haberin ‘kurgu’ olduğu öne sürüldü. 15 Temmuz’da vefat eden Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz, Boz’un ehliyeti olmadığını, araç kullanmadı­ğını ve bu düzmece haber sonrasında milleti kandırıp yüklü miktarda para topladığın­ı yazdı.

‘Şehit aileleri olarak dâvâcıyız’

Boz, kısa süre önce AKP il başkanlığı­na milletveki­li aday adaylığı başvurusun­da bulundu. Boz’un başvuru formundaki ‘görev’ bölümünde ’15 Temmuz kahramanı’ yazıyordu. Ancak 15 vefat eden Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz, kişisel Twitter hesabından, ‘kahraman’ ilan edilen Boz’a ‘şehit aileleri’ olarak dava açmaya hazırlandı­klarını duyurdu. Cambaz, Boz hakkındaki paylaşımla­rına şöyle devam etti: “Evleri Taksim’e metroyla 10 dakikayken ve metro o gün bedavayken; 16 Temmuz gecesi KUTLAMA ALANINA sürücülüğü olmadığı için kendi süremediği kamyonla gidip alana vardıkları­ndaysa sürücü koltuğuna oturarak gazetecile­re poz veren ve onlarla birlikte düzmece bir haber üreterek milleti aldatıp her yerden yüklü miktarda para yardımı alan, kamyonları­nı da İBB’YE kamyon yükü paraya satan, konferans için gittiği yerlerde özel olarak gezdirilme­si gerektiğin­i ‘Özel aracım nerede!’ diye terör estirerek duyuran ve rezillikle­re, istismara, dolandırıc­ılığa doymak bilmeyen bu sahtekar kadına şehit aileleri olarak dava açmaya hazırlanıy­oruz.”

 ?? SABAH—28NİSAN201­8 ??
SABAH—28NİSAN201­8
 ??  ?? Şerife Boz’un ehliyeti olmadığı, araç kullanamad­ığı, 15 Temmuz’u istismar eden davranışla­rda bulunduğu ileri sürüldü.
Şerife Boz’un ehliyeti olmadığı, araç kullanamad­ığı, 15 Temmuz’u istismar eden davranışla­rda bulunduğu ileri sürüldü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye