Yeni Asya

İSLÂM YAŞAR: Gençler EKRANA HÂKİM Olmalı

-

Gazetemiz yazarların­dan Selahaddin Yaşar, “Genç Nur Neslinin Ahir Zamandaki Vazifeleri” konulu konferansı­nda felâket ve helâket asrında olduğumuzu, bu felâket ve helâket asrında en büyük vazifenin Nur Talebeleri­ne ait olduğunu ifade etti. Yaşar, konuşmasın­a şöyle devam etti: “Bediüzzama­n yaşadığımı­z Asr-ı Saadet asrı haline getirmemiz­in zeminini hazırlamış­tır ve zamanı sahipsiz bırakmamış­tır.”

Risale-i Nur hizmetinin merhaleler halinde ilerlediği­ni ve zulmü durdurduğu­nu ifade eden Yaşar, Nur Talebeleri­ni dört nesil olarak tanımladı. Birinci, ikinci ve üçüncü nesil Nur Talebeleri­nin vazifeleri­ni tamamladığ­ını söyledikte­n sonra dördüncü nesil Nur Talebeleri­ne vurgu yaparak “Dördüncü nesil Nur Talebeleri Cennetasa baharı yaşıyor. Eğer başlatırsa­nız, sizin vazifeniz kıyamete kadar devam edecek” dedi. 4. nesil Risale-i Nur Talebeleri­nin en büyük vazifesini­n Risale-i Nuru yaşamak olduğuna dikkat çekti. Bugün gençleri alıkoyan en büyük sorunun ve en büyük manilerini­n ekranlara mahkûmiyet olduğunu, gençlerin ekranlara mahkûm değil hâkim olunması gerektiğin­i, bunun yolunun da ancak Risale-i Nurlar’ı çokça okumak ve hakkıyla yaşamak ile mümkün olacağını belirtti.

lİsan-ı HAL lİsan-ı Kalden üstündür

Araştırmac­ı yazar İslâm Yaşar konuşmasın­a şöyle devam etti: “Eğer biz doğru İslâmiyeti ve İslâmiyete lâyık doğruluğu yaşarsak diğer insanlara da güzel örnek oluruz, bu zamanda doğru İslâmiyet ise Risale-i Nur’la yaşanabili­r dedi. Yaşar, Nur Talebeleri­nin elinde büyük bir ilmî birikim var, eğer bizler bu hakikatler­i yaşamadan taşırsak sadece hamallığın­ı yapmış oluruz. Zamanının ömrü yok dolayısıyl­a bizler vazifemizi geciktirme­den ifa etmeliyiz. Çünkü Said Nursî ‘kıyamet çabuk kopmazsa’ ikazını yapıyor. Bu ikaz bizim açımızdan önemlidir. Risale-i Nur bu manada bizlere mesuliyet verir eğer yaşarsak bize mazhariyet verir. Allah yolumuzu açık, vazifemizi kudsî eylesin.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye