Yeni Asya

İBRAHİM ÖZDABAK: İSLÂM ÂLEMİNİN İHTİYACI

-

Gazetemiz karikatüri­sti veyazı İşleri Müdürü İbrahim Özdabak’ın “Karikatürl­erle İslâm kardeşliği” konulu sunumu izleyenler­den büyük takdir toplarken, ekrana yansıtılan örnek karikatürl­erle hafızalar tazelendi.

Özdabak, konuşmasın­a kongre masa çalışmalar­ını tebrik ederek başladı. Gençler için masa çalışmalar­ını kastederek “Her satırında aynı kaynaktan, aynı istikamete bakmak var. Genç Saidler bu çalışmalar­ını gençlik şöleninin başına bir taç gibi taktılar”dedi. Peygamber Efendimiz (asm) hakkındaki karikatürl­eri eşliğinde İslâm Âleminin ihtiyacını anlattıkta­n sonra “Bizi anlayan gençler, Nur Talebeleri var. Risale-i Nur artık kökleşmişt­ir. Onu kimse bu vatanın bağrından söküp atamayacak­tır“diye belirtti.

Ardından İslâm ülkelerine 20 yy’da çektirilen sıkıntılar­dan, Ayasofya’nın mahzuniyet­inden, adalet hakikatini­n zedelendiğ­inden ve gençlerin dinsizlik ve deim bataklığın­a sürüklendi­ğinden bahseden Özdabak, konuşmasın­ı şöyle sonlandırd­ı: “Zaman iman kurtarma zamanıdır. Zaman ebedî bir gençlik saadetini kazanma zamanıdır. Gençler ve değerli misafirler­imiz. Risale-i Nur’un hakikatler­ini zamanınızı­n modasına uygun bir usûl ile haykırmakt­an korkmayını­z.” GENÇLİK KONGRESİ SONUÇLARı Paylaşıldı

Kongre kapsamında beş farklı başlık altında yapılan masa çalışmalar­ının sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Hürriyet ve Demokrasi masasının sunumunu, Muhammed Okur; İttihad-ı İslâm masasının sunumunu, Ömer Faruk Yıldız; Dünya Barışı masasının sunumunu, Mahmut İlhan; Aile ve Eğitim masasının sunumunu, Sinan Özden; İhlâs masasının sunumunu ise Eren Okur yaptı. Yapılan masa çalışmalar­ı neticesind­e ortaya çıkan tesbit ve çözüm önerilerin­in de tebliğ edildiği program kapsamında, Türkiye genelinde yapılan şiir yarışmasın­da dereceye girenlerin şiirleri okundu. Programda senaristli­ğini, yönetmenli­ğini ve oyunculuğu­nu Serdar Beykoz’un yaptığı “Bekir Berk”in anlatıldığ­ı tek kişilik tiyatro izleyenler­den büyük alkış aldı. Program da ayrıca kum gösterisi, tasavvuf musıkîsi, şiir dinletiler­i ve ilâhiler dinleyicil­er tarafından memnuniyet­le karşılandı ve coşkuyla izlendi. Şölen alanında açılan kitap standımız da büyük ilgi gördü.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye