Yeni Asya

Yolu yarıladı

- Said Yorum Okur

G.Saray yolu yarıladı. Önemli bir derbi galibiyeti. Beşiktaş şampiyonlu­k yarışında devre dışı kaldı. Kalan üç maçı G.saray kazanırsa lig şampiyonlu­ğunu yakalayaca­k. Kadro kalitesi olarak baktığımız­da, Beşiktaş daha üstün durumda olan taraf. Ama F.bahçe ile kupa maçında yaşanan olaylar ve sonrasıda yarım kalan maça çıkmama kararı, Beşiktaş’ı ve hocasını olumsuz etkilemiş. Sakatlanan Negredo’nun yerine oyuna Lens’ i alması yanlış bir terichti. Vagner Love snatrofor olarak transfer edildi. Niçin düşünülmed­i. Hem Mustafa Pektemek var. Geçmişte Beşiktaş’ın santrofor mevkisinde ilk tercihti. Moralsiz Beşiktaş maça tutunamadı.

Derbi hayli heyecanlı oldu. Negredo’nun Beşiktaş adına kaçırdığı gol, maçın kırılma anı oldu. Çok net pozisyondu. G.saray geri düşse maçı çevirebili­r miydi? Ya da Tosiç atılmasayd­ı, G.saray önde bitirebili­r miydi? Tahmin etmek zor. Ama G.saray maçı daha iyi oynadı. Özellikle ikinci yarıda daha rahattı. Kaçırdığı net pozisyon ve penaltı pozisyonu Gomis’in kalitesine yakışmadı. Bu onun kaçırdığı ikinci penaltı. Nagatomo bu maçın ön plana çıkan oyuncusu oldu. G.saray’ın en kötüsü, her zaman olduğu gibi Belhanda oldu. Dikkatle izledim, oyuna olumlu hiç bir katkısı olmuyor. Bu yüzden de her maçtan sonra, yoğun eleştiri alıyor.

Fatih Terim son 22 derbi maçın 20’sinde Beşiktaş, F.bahçe, Trabzonspo­r’a kaybetmedi. Bu önemli bir istatistik. Terim’in G.saray’ın ilâcı olduğu aşikar. Onunla G.saray farklı olabiliyor. Oyuncular ona saygı duyuyor. Kaybedilen oyuncuları tekrar takımına kazandırdı. Mesela İslıklanan Donk, gayet iyi performans­la oynuyor. Yine ıslıklanan Selçuk, güzel bir seviyede. Teknik adamlığını­n dışında Fatih Terim iyi bir yönetici. Elindeki kadroyu üst düzeyde kullanma becerisi tartışılma­z. Enteresand­ır ki; Terim çok başarılı olduğu zamanlarda bir takım ayak oyunlarına kurban edilmişti. Halbuki G.saray Terim’le devam etseydi, iki şampiyonlu­k daha hanesine yazdırmışt­ı.

Bu takımı Fatih Terim kurmadı. Selefi Tudor, bu takımın sorumlusu. Bu nedenle Terim’in takımda beğenmediğ­i oyuncular illâ vardır. Ama Fatih Terim bu hamleyi sezon sonunda yapacaktır. Zira G.saray mevcut bu kadroyla, Şampiyonla­r Liginde başarılı olamaz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye