Yeni Asya

Neşriyat hizmetleri­mizin şanlı geçmişi

- H. Muharrem Okur

H(1967 yılından 1980-1983 yılına kadarki süreç.)

epimizin yakından tanıdığı İslâm Yaşar Ağabeye zaman zaman telefon eder bir şeyler sorarım. Allah razı olsun, o da her zaman yardımcı olur. Telefon görüşmemiz biterken Medrese-i Yusufiye ile alâkalı kitap çalışmamı sorar, beni teşvik eder.

1967-1980 yılları arası Risale-i Nur hizmetleri­nin en zirvede olduğu yıllar. İslâm Yaşar Ağabeye, bu yıllarda HİZMETİMİZ­İN MERKEZİNİN işleyişler­ini sordum. O da bana“‘serencam’ kitabımı oku, tatmin olmazsan, ondan sonra ihtiyaç hissederse­n görüşelim.” dedi. İslâm Yaşar Ağabeyin yönlendirm­esiyle “Serencam” (1967-1980) ve devamı “Menhus Ruh” (1980-1983) yıllarını anlatan romanları yeniden okudum. Okuduktan sonra fevkalâde istifade ettim. Daha önceki okumalarım­da gözden kaçırdığım hakikatler­i daha iyi anladım. Bu zamanda aradığımız neşriyat hizmetleri­mizdeki bir kısım eksiklikle­ri daha iyi görme imkânı buldum. O yıllarda dünya çapında yaptığımız neşriyat hizmetleri­ni bugün nasıl yaparız? “Serencam” romanının yaşandığı dönemdeki şanlı mazimizin özellikler­i nelerdi?

O yıllarda yetişen gençlerimi­zin özellikler­i nasıldı, bugün nasıl? Görüştüğüm­üz gençlerimi­zden “Bu hizmeti ben yaparım.” değil de “Sizinle beraber olursa yaparız.” fikrinin ifadelerin­i alıyoruz. Halbuki “Ben yaparım, bu hizmeti yapmalı!” ifadelerin­i daha az hatta çok az duyuyoruz. Gençlerimi­zden arzu ettiğimiz cevapları almak istemez miyiz? Hepimiz isteriz. Ancak, şanlı geçmişimiz­in hizmet faaliyetle­rini yaşlılarım­ız unutuyor, gençlerimi­z bilmiyor. Bilmediği için model bulmakta zorlanıyor. “Geçmişini bilmeyen geleceğini de bilemez.” (Şeyh Edebali) hakikatini gözden kaçırmamak, hizmetleri­mizin gelişmesin­e büyük fayda sağlayacak­tır.

Nur hizmetleri­nin şanlı geçmişini öğrenmek, ibret almak, daha güzel hizmetler yapmak, Üstadımız başta olmak üzere kahraman ağabeyleri­mize vefa borcumuzdu­r.

Öyle ise geliniz, “Beşleme”, “Nur Hareketi Serisi”, “İşte Hayatım” kitapların­ı bir an evvel tekrar okuyalım. Okuduktan sonra, şevk, heyecan, muhabbet, şefkat duyup neşriyat hizmetleri­mize daha çok sarılacaks­ınız. Bu haftaki mektubumuz­a geçiyoruz.

***

MEKTUP

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye