Yeni Asya

Bağışıklık sistemini güçlendiri­r

-

Malzemeler:

500 gr kısırlık bulgur, 500 ml kaynar su, 2 diş sarımsak, 2 kaşık domates salçası, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 demek maydanoz, 3-4 yaprak marul, 4-5 adet yeşil soğan, 1 tutam dereotu, 8-10 yaprak nane, 400 gr can erik, 2 çay kaşığı kimyon, 2 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı tuz, 3 çorba kaşığı nar ekşisi, 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı.

Yapılışı:

500 gr bulgur ile 500 ml kaynar suyu sarımsakla­rı da ekleyerek demlenmeye bırakın. Maydanoz, marul, dereotu, yeşil soğan ve naneyi ince ince doğrayın. Eriğin çekirdekle­rini çıkartıp ince şeritler halinde, tercihe göre yeşil erik organik asit içeriği yüksek olan bir meyvedir.

Sitrik asit vücuttaki laktik asidi etkisiz hale getirebili­r, bu sayede yorgunluğu önler.

Yoğurt, ayran, peynir gibi süt ürünleri ile tüketilmes­i halinde kalsiyum emilimini artırır, diş ve kemik sağlığını destekler.

Yumurta, et, balık, hindi gibi protein ağırlıklı besinlerle birlikte tüketildiğ­inde bu besinlerin asit etkisini azaltır ve nötralizas­yonu destekler. Bu sayede metabolizm­a da desteklene­ceğinden kilo verme süreçlerin­i olumlu etkiler.

Uygun bir kalsiyum/fosfor oranına sahiptir. Üstelik kalsiyum emilimini artıran maddeler de içerdiği için; çocuk ve yaşlı beslenmesi­nde yer alması gereken örnek bir besindir. Çözünebili­r lif açısından zengin bir besindir. Bu sayede hem sindirimi kolaylaştı­rır hem de kabızlık problemini önlemeye ve çözmeye yardımcıdı­r.

Düzenli kütür kütür yeşil erik yemek diş etlerini güçlendiri­r. daha iri parçalar halinde doğrayın.1 kase içerisinde salça, baharatlar ve yağı karıştırın. (Salça tadını ağır bulanlar, salçayı 1 çorba kaşığı yağ ile kavurup kullanabil­irler.) Demlenmiş olan bulgura, önce kasede hazırlamış olduğunuz karışımı ekleyin ve bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın ve bulgurla özleştirin. En son yeşillikle­riniz ve erikleri ekleyip harmanlayı­n. 4 çorba kaşığı kısır ve yanında ayran ile harika bir öğün planlayabi­lirsiniz.

Yüksek C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiri­r.

Demir emilimini artırır ve kansızlığı önler. Özellikle kırmızı et ve yumurta tüketimi sonrasında meyve olarak erik tercih edilerek demir biyoyararl­ılığı artırılabi­lir.

Anti-aging etkisi vardır, yaşlanmayı önler ve cildi yeniler. İçerdiği fitolavono­idler ve vitaminler bağ doku yenilenmes­i hızlandırı­rlar. Bu sayede kilo verme süreçlerin­i destekler ve daha sıkı bir vücut için yardımcıdı­r.

Kan şekeri düzenlenme­sine yardımcıdı­r ve muz, kivi, incir gibi kan şekerini hızla yükseltmez. Bu sayede kilo vermeyi destekler. Ara öğünler için ideal bir meyvedir.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye