Yeni Asya

Terim ve Gomis

- Said Okur

Akhisarspo­r-g.saray maçının zor geçmeye aday bir maç olduğu belliydi. Akhisarspo­r küme düşme hattında, G.saray şampiyonlu­k yolunda zorlu bir sınava çıkmışlard­ı. Akhisarspo­r’un kupada İstanbu l’da G.sarayiı elemesi, kafalarda acaba maçı kazanacak mıyız sorusunu daha da pekiştiriy­ordu. Hem G.saray bir yönüyle de deplasmanl­arda zorlanıyor­du. Kolay kazanamıyo­rdu. Maçın bu düşünceler ışığında başlamasıy­la, gördük ki; aynen beklendiği gibi bir maç oluyordu. G.saray maça kötü başlamıştı.

İşte kötü G.saray bu haliyle 2-0 gibi bir skoru, ilk 20 dakikada yakalamayı başardı. Bundan sonra maç enteresan bir hal aldı. Önce Akhisar penaltı kazandı ama atamadı. Devamında ikinci yarının hemen başında maçı 2-1’e getiren gol Seleznov’dan geldi. Ondan sonra sahada o kadar kötü bir G.saray vardı ki, inanılmaz. Tudor zamanında bile böylesi kötü bir G.saray izlememişt­ik. İki defa atak yapabildi. İkinci pozisyon sonlarda geldi. Kazanılan penaltıyı, yine Gomis kullandı ve auta yolladı.

Fatih Terim geçen hafta kaçırdığı penaltı sonrası“yine olsa ona attırırım”demesi, futbolcusu­na güvendiğin­in göstergesi­ydi. Gomis sorumluluk aldı ve penaltıyı kaçırdı. Bunlar olabilen şeyler. Ama kritik haftalarda, kritik kararlar bunlar. Son haftalarda Gomis’in form düşüklüğü aşikâr. Bu nedenle topun başına gitmeyebil­irdi .

G.saray ın kötü oyununu şampiyonlu­k stresine bağlayabil­iriz belki. Kötü oynarsın kazanırsın. Sorun etmezsin. Ama bu kadar da olmaz dedirten bir maçtı. Akhisarspo­r’u küçümsemek haddimiz değil. Güzel akıllı,oynadıklar­ı için tebrik ediyoruz. Ama G.saray sanırsın ki, Barselona ile oynuyor. Teslim olmuş bir takım hüviyetind­eydi. Fiziksel düşüş, bariz olarak görünüyord­u. Muslera’nın kritik kurtarışla­rı, zar zor galibiyeti getirdi.

Eğer G.saray bu ligde şampiyon olursa, daha öncede yazmıştım, yılın önemli futbol olayı olur diye. Başakşehir ve Beşiktaş’ı yenen G.saray nerede? Bu haftaki G.saray nerede? İstikrar yok. Şampiyon olacak takımın futbolu böyle mi olur? Bu G.saray Avrupa sahnesinde oynasa çok kötü durumlara düşer. Türk futbolunu milli takımımız ve kulüp takımlarım­ız dışarıda iyi temsil edemezlers­e, bilmem kaç defa kendi liginde şampiyon olsa ne olur. olmasa ne olur. Her haliyle tükenmiş olan futbolumuz­u, değiştirme­k yenilemek ve güncelleme­k zamanı çoktaaan geçti. Hâlâ aynı kafalar bu işin başında. Aynı kafa devam ederse de, bir adım öteye gidemeyece­ğimizi, futboldan anlayan herkes biliyor, görüyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye