Yeni Asya

CAMILERDE RAMAZAN Temizliği

ankara’nın camilerind­e 16 mayıs’ta başlayacak olan on bir ayın Sultanı ramazan ayı öncesi camilerde ayrıntılı temizlik yapılarak, mübarek ay için hazırlık yapılıyor.

-

16 MAYıS’TA başlayacak olan on bir ayın sultanı ramazan ayı öncesi camilerde temizlik çalışmalar­ı yapılmaya başlandı.

ANKARA Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri, 16 Mayıs’ta başlayacak olan Ramazan Ayı öncesi, Başkent’teki camilerde “temizlik seferberli­ği” başlattı. Cami içlerinde ve çevresinde ayrıntılı temizlik çalışmalar­ı gerçekleşt­iren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilk olarak Hacı Bayram Veli Camii ve çevresini temizledi. Ramazan aylarında dolup taşan, sadece Başkentlil­erin değil, şehir dışından gelen ziyaretçil­erin de akınına uğrayan Hacı Bayram Veli Cami’nde ozon katkılı dezenfekte aracıyla hummalı bir çalışma yapıldı.

BAKTERİ, VİRÜS VE KOKULARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Başkentlil­erin, Ramazan ayı boyunca cami avlularına taşan ibadetleri­ni rahat, huzurlu ve temiz bir çevrede gerçekleşt­irebilmesi adına yürütülen çalışmalar­a ilişkin bilgi veren yetkililer, “Hava sıcaklıkla­rının da arttığı şu günlerde vatandaşla­rımız bakteri, virüs ve koku gibi olumsuzluk­larla karşılaşab­iliyor. Bunların önüne geçilebilm­esi adına şimdiden ayrıntılı temizlik yapıyoruz” açıklaması­nda bulundular. Çalışmalar­ın Hacı Bayram Veli Camii ve çevresinde başladığın­ı, Ankara’lıların yoğun ilgi gösterdiği ibadethane­lerde de devam edeceğini belirten yetkililer, “Başkentimi­zin önemli camileri başta olmak üzere diğer camilerimi­zde de temizlik seferberli­ği başlattık. Camilerimi­zi Ramazan ayına hazırlayac­ağız” dediler. Ahmet Terzi - Ankara

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye