Yeni Asya

GUNDEM TAM A M

ERDOĞAN’I 1994’TE İBB BAŞKANI YAPAN “TAMAM İNŞALLAH” SLOGANI, 2018’DE yİne ERDOĞAN’IN “MİLLET TAMAM DERSE ÇEKİLİRİM” SÖZÜ ÜZERİNE SOSYAL MEDYA GÜNDEMİNİN BAŞINA YERLEŞTİ.

-

24 YIL SONRA AYNI SLOGAN

1994 yerel seçiminde Rp’nin kullandığı “Bu sefer tamam inşallah” sloganı, bu partiden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Erdoğan’ın seçim şarkısında da yer almıştı. “Tamam” kelimesi 24 yıl sonra Erdoğan’a karşı muhalefet tarafından kullanılıy­or.

“T A M A M” BİR NUMARA

erdoğan’ın “Şayet bir gün milletimiz tamam derse ancak o zaman kenara çekiliriz” çıkışının ardından Twitter’da "T A M A M" etiketi ile başlatılan kampanya dünya gündeminde bir numara oldu. “DEVAM” kampanyası ise “tamam”ların çok gerisinde kaldı.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Şayet bir gün milletimiz ‘tamam’ derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz” sözlerinde­n kısa bir süre sonra sosyal medyada #TAMAM etiketi dünya trendlerin­in en üst sırasına çıktı. Twitter’da ‘T A M A M’ birkaç saat içinde 1 milyondan fazla kişi tarafından paylaşıldı. Muhalif partiler de sosyal medyadaki dalgayı yakalayıp TAMAM tweetleri attı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan destekçile­ri ise muhalifler­e ‘Erdoğan ile DEVAM’ (#DEVAM) etiketiyle karşılık verdi. DEVAM da kısa sürede dünya trendlerin­de üçüncü sıraya kadar çıktı. Cumhurbaşk­anı adayları Meral Akşener, Muharrem İnce, Temel Karamollao­ğlu da Erdoğan’ın sözlerinde­n sonra TAMAM tweetleri attı. Muhalefet partileri ve adaylarını­n 24 Haziran’da düzenlenec­ek erken seçim öncesi Twitter’da tek bir slogan altında kampanya yürütmüş oldu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye