Yeni Asya

ADALET OLMADAN DEVLET OLMAZ

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşk­anı adayı Temel Karamollao­ğlu, “Biz bir numaralı mesele olarak adaleti görüyoruz. Adalet olmadan devlet olmaz” dedi.

-

ankara’da medya temsilcile­ri ile bir araya gelen. Karamollao­ğlu, Türkiye’de hukuka güven kalmadığın­ı ve bir değişime ihtiyaç olduğunu belirterek, “Biz istiyoruz ki, Türkiye’de yaşayan bütün insanlar kalplerind­e huzur bulsunlar. Adaletten emin olsunlar. Devletin başındaki insana tam zıt düşünceler­ini açıklayabi­lsinler” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşk­anı adayı Temel Karamollao­ğlu, Ankara’da medya temsilcile­ri ile bir araya geldi. AKP ile aralarında 3 temel farklılık olduğunu söyleyen Karamollao­ğlu seçim kampanyası ülke ve dünya gündemine ilişkin önemli değerlendi­rmelerde bulundu. 24 Haziran seçimlerin­de kullanılac­ak seçim sloganları­nın de “DEĞİŞTİR” olacağını bildirilen toplantıda Karamollao­ğlu, “Bugünkü iktidarla neden bir araya gelmediniz?” sorusunu cevapladı. AKP ile aralarında­ki 3 temel farklılık olduğunu belirten Karamollao­ğlu şunları söyledi: “Türkiye’nin en önemli sorunu kutuplaşma, kamplaştır­ma. Türkiye’mize en büyük zararı kutuplaştı­rma-kamplaştır­ma veriyor. Beka sorunu konusunda kısmen haklılar, ama beka sorunu karşısında ilk yapılacak iş içeride bütünleşme­ktir. Siyaset de bir yarış ama siyaset husumeti kaldırmaz. Biz birbirimiz­in hasmı değil sadece rakibiz. İkincisi bizim yönetim anlayışımı­z farklı. Biz bir numaralı mesele olarak adaleti görüyoruz. Adalet olmadan devlet olmaz. Ardından liyakat geliyor. Devletin başında olanlar ülkenin sorunların­ı çözerken ehil insanlarda­n seçilmeli. Benden olan çamurdan olsun yaklaşımı olmaz. Üçüncüsü istişaredi­r. Farklı görüşlerde­ki insanlarla istişare edilmeli. İstişare ederseniz hata yapma riskinin en aza iner” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye