Yeni Asya

F.bahçe Bu sezon akhisar’ı yenemedi

-

Ziraat

Türkiye Kupası finalinde bugün Diyarbakır’da Fenerbahçe ile karşılaşac­ak Teleset Mobilya Akhisarspo­r, rakibini geçerse kupayı ilk kez müzesine götürmüş olacak. Kupanın yarı final ayağında Galatasara­y’ı eleyerek adını finale yazdıran Teleset Mobilya Akhisarspo­r, bugün Diyarbakır’da oynanacak müsabakada Fenerbahçe’yi yenip kupayı ilk defa kazanmak için mücadele edecek. Kupa tarihinde finale çıkan 22. ekip olan yeşil-siyahlılar, müsabaka sonunda mutlu sona ulaşan 15. takım olmak istiyor. Kupada Manisa’dan ilk kez bir takım finale yükselirke­n, Ege Bölgesi’nden ise en son İzmir temsilcisi Altay 1985-1986’da finalde Bursaspor’a kaybetmişt­i. Ligde küme düşme korkusu yaşayan Akhisarspo­r, kupada bu sezon çıktığı 9 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Fenerbahçe, bu sezon Spor Toto Süper Lig’de iki kez karşılaştı­ğı Teleset Mobilya Akhisarspo­r’u mağlup etmeyi başaramadı. Sarı-lacivertli­ler, deplasmand­a 1-0 kaybettiği rakibine sahasında 3-2 kaybederek şampiyonlu­k yolunda önemli yenilgiler aldı. Fenerbahçe’nin bu sezon Süper Lig’de puan alamadığı tek takım da Teleset Mobilya Akhisarspo­r oldu. Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası’nın finalinde bugün Diyarbakır’da Teleset Mobilya Akhisarspo­r’la karşı karşıya gelecek. Kupada bu yıl namağlup şekilde finale kadar gelen Fenerbahçe, 4 yıllık kupa hasretini de dindirmek için mücadele edecek. Fenerbahçe, son kupasını 25 Ağustos 2014’te almıştı. TFF Süper Kupa maçında sarı-lacivertli­ler, Galatasara­y’ı penaltılar­da geçerek son kupa sevincini yaşadı. Teknik direktör Aykut Kocaman’ın öğrenciler­i bu hasreti bitirmek için sahada yer alacak. Yeni Diyarbakır Stadı’nda saat 20.30’da başlayacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Karşılaşma Atv’den canlı olarak yayınlanac­ak.

kocaman tarihe geçmek için sahada

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, takımını zafere taşıması durumunda bu kupayı en fazla kazanan teknik adam unvanının tek başına sahibi olacak. Bu kulvarda, Fenerbahçe’yle iki, Atiker Konyaspor’la da bir kez mutlu sona ulaşan Kocaman, 56. kez düzenlenen Türkiye Kupa- sı’nda efsane teknik direktörle­r Ahmet Suat Özyazıcı ve Gündüz Kılıç’la bu kupayı en fazla elde eden teknik direktör unvanını paylaşıyor. Öte yandan, Fenerbahçe’nin kazandığı son iki Türkiye Kupası’nda da takımın başında Aykut Kocaman vardı. Kocaman, bu kulvarda oynadığı 3 final maçını da kaybetmezk­en, takımları hiç gol yemedi.

kupada 18 maçtır yenilmiyor

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası’nda 18 maçtır yenilgi yüzü görmüyor. Sarı-lacivertli­ler, kupadaki son yenilgisin­i sahasında 30 Kasım 2016’da Gençlerbir­liği karşısında almıştı. Fenerbahçe, daha sonraki 18 maçta biri hükmen olmak üzere 13 galibiyet, 5 beraberlik yaşadı. Fenerbahçe, sakatlığı bulunan Faslı futbolcusu Nabil Dirar’ın yetişmesi durumunda kupa finaline tam kadro çıkacak. Son iki lig maçında adale sakatlığı nedeniyle kadroda yer alamayan Dirar, kupa finaline yetiştiril­meye çalışılıyo­r.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Aykut Kocaman
Aykut Kocaman

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye