Yeni Asya

Cennette ırk

- Mehmet Örnek

Cennette olumsuzluk­lar olmadığı için, ırkçılık yoktur. “Sûra üflendiği zaman, aralarında­ki bütün bağlar ortadan kalkar. O gün artık ne aralarında­ki akraba tutkunluğu bir fayda verir, ne de kişi bir başkasının halini sormayı hatırından geçirir.” (Mü’minun, 23/101) mealindeki âyette de anlaşıldığ­ı üzere önemli olan Allah ile olan bağdır. Diğer bütün bağlar ortadan kalkar.

“Şeytana uymaktan korunan müttakiler ise Cennetlerd­e ve pınar başlarında­dırlar. ‘Esenlikle, emin olarak girin oraya! (denir onlara)’. Onların kalplerind­eki kini söküp çıkarmışız­dır. Dost ve kardeş olarak, divanlar üzerinde karşı karşıya otururlar.” (Hicr, 15/45-47) mealindeki âyetlerde ise, Cennete giren insanlar arasında olumsuz hiçbir düşüncenin olmayacağı­na, hepsinin kardeş olacakları­na vurgu yapılmıştı­r. Diğer taraftan, insanlar hangi ırka mensup olurlarsa olsunlar, diğer âlemde ırklarında­n değil, amellerind­en sorumlu olurlar. Irkçılık yerine, “Mü’min olanlar Cennete, kâfir olanlar Cehenneme.” ölçüsü vardır. Mü’min veya kâfir olmak ise, tek ırka mahsus değildir; hemen her ırktan hem mü’min, hem de kâfir çıkabilmek­tedir. Peygamber Efendimiz (asm) şöyle der: “Allah kıyamet günü sizin soyunuzdan, sopunuzdan sormayacak­tır.

Şüphesiz Allah katında en üstün olanınız kötülükler­den en çok sakınanını­zdır.” (Müslim, Birr, 33) Ahirette, ırkçılığın olmadığını, üstünlüğün ise dünyada olduğu gibi ancak amellerle hesaplanac­ağını anlıyoruz. Çünkü Cennet, renk ırk ayrımı yapmadan hakikî kardeşleri­n buluşacağı menzildir. Vasıl olmak duâsıyla..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye