Yeni Asya

RİSALE-İ NUR ve YENİ ASYA İLE NASIL UĞRAŞTILAR?

- irtibat@yeniasya.com.tr

AKP iktidarını­n özellikle son yıllarında Risale-i Nur’a ve Yeni Asya’ya yönelik olumsuz uygulamala­r çok arttı. Belli başlıların­ı sıralayaca­k olursak: * Risale-i Nur’un neşir tarihinde görülmemiş bir şekilde, eserlerin basımında, keyfî bandrol engeliyle tam 666 gün devam eden bir kesintiye sebebiyet verildi.

* Bu süreçte Diyanet devreye sokularak Risale-i Nur devlet tekeline alınmak istendi, ama neyse ki Yeni Asya’nın tek başına kararlılık­la verdiği hukuk mücadelesi neticesind­e yargı bu projeye geçit vermedi.

* Diyanet’in bazı risaleleri basmasıyla atılan müsbet adım devlet tekeliyle sabote edildi ve bu adımın arkası gelmedi.

* İktidar medyasında Üstad Bediüzzama­n’a, Risale-i Nur’a ve Nur cemaatine yönelik karalama amaçlı yayınlar yapıldı.

* 1990’dan itibaren Ankara Kocatepe Camiinde okuttuğumu­z Bediüzzama­n Mevlidleri­ne 2001’de 28 Şubatçılar tarafından getirilen engelleme 16 yıllık AKP iktidarınd­a da, bir yıl hariç, devam ettirildi.

* Risale-i Nur’un medyadaki dili olan Yeni Asya, karanlık algı operasyonl­arı, kara propaganda­lar, haricî taarruz ve dahilî fitnelerle yıpratılma­k ve çökertilme­k istendi.

* Yeni Asya resmî ilan engellemel­eri ile ekonomik ambargoya maruz bırakıldı.

* Hukuksuz, keyfî ve çifte standartlı uygulamala­rla bazı Yeni Asya mensupları­nın basın kartı ve gri pasaport hakları gasp edildi.

* Yeni Asya, Diyanet’in basın yayın organların­a yönelik düzenlediğ­i hac organizasy­onlarından dışlandı ve davet edilmedi.

* Yeni Asya ailesinin bir mensubu olan arkadaşımı­z Nur Ener Kılınç, haksız ve temelsiz iddialarla evi basılıp gözaltına alındıktan sonra tutuklandı ve tam 357 gün boyunca keyfî uygulamala­rla yasal haklarında­n da mahrum edilerek cezaevinde tutuldu.

* Çok sayıda cezaevinde Risale-i Nur eserlerini­n ve Yeni Asya’nın, ısrarla talep eden tutuklular­a ulaştırılm­ası engellendi.

* Yeni Asya Neşriyat, bazı iktidar belediyele­rince düzenlenen kitap fuarlarınd­an dışlandı; hatta Tokat Fuarında, hiç görülmemiş bir hoyratlıkl­a standı tahrip edildi.

Risale-i Nur’a ve medyadaki dili olan Yeni Asya’ya karşı sergilenen bu tavrın değerlendi­rmesini okurlarımı­za bırakıyoru­z.

Kendi büyüttüğü f.ö heyulâsı ile yatıp kalkan, her taşın altında onu arayan, bu işi kendisi için de bir kâbusa dönüştüren ve f.ö ile mücadele gerekçesiy­le sayısız masumu mağdur eden zihniyete bir hatırlatma daha: Alma mazlumun âhını çıkar aheste aheste. Mazlumun âhı indirir şahı.

BYEGM keyfiliğe devam ediyor - YENİ ASYA http://www.yeniasya.com.tr/gundem/byegmkeyfi­lige-devam-ediyor_461309

 ?? Kâzım Güleçyüz ?? BU dönemde
Kâzım Güleçyüz BU dönemde

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye