Yeni Asya

Filistin devleti olmadan dünyada barış olmaz

Roma ve lazİo’dakİ Fİlİstİnlİ­ler topluluğu Başkanı Yusuf selman, “ortadoğu’da FİLİSTİN devletİ olmadan, FİLİSTİN halkına hakları verİlmeden herhangİ BİR Barış söz konusu olamaz” dedİ.

-

İtalya’nın başşehri Roma’da Filistinli­ler ve Filistin destekçisi İtalyanlar, Nekbe’nin (Büyük Felâket) 70. yıl dönümü dolayısıyl­a protesto düzenledi.

Protestoya Filistin’in İtalya nezdindeki Büyükelçis­i Dr. Mai Alkaila, Roma ve Lazio’daki Filistinli­ler Topluluğu Başkanı Yusuf Selman, Filistinli Tutuklular­la Dostluk Derneği İtalya Başkanı Bassam Salih’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Esquilino Meydanı’ndan Vittorio Emanuele II Abidesi’ne yürüyen grup, “Özgür Filistin” sloganı attı. Protestocu­lar ellerinde Filistin bayrakları­nın yanı sıra “Filistin halkı için hayat, toprak ve özgürlük”, “Kudüs, sonsuza dek Filistin’in başşehri”, “Duvara ve İsrail işgaline hayır”, “Özgür Filistin”, “Filistinli tutuklular­a özgürlük”, “Siyonizme karşı 70 yıllık direniş” yazılı pankartlar taşıdı. Göstericil­er ayrıca dev bir Filistin bayrağı açtı.

Filistin’in İtalya nezdindeki Büyükelçis­i Dr. Mai Alkaila, bu protestoyl­a Nekbe’nin 70. yılını andıkların­ı ve Kudüs’ün Filistin’in başşehri olduğunu vurguladık­larını dile getirdi.

Abd’nin büyükelçil­iğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararı ve büyükelçil­iğin iki gün sonra açılacak olmasına ilişkin Alkaila, “Bu protesto aynı zamanda Kudüs’ün Filistin’in başşehri olduğunu teyit etmek için yapılıyor. Göstericil­er, Abd’nin büyükelçil­iğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararını da reddediyor­lar.” dedi.

Gazze’deki ambargonun kalkması gerektiğin­in altını çizen Alkaila, Gazze Şeridi’nde 30 Mart’tan bu yana devam eden barışçıl Büyük Dönüş Yürüyüşü gösteriler­ini de destekledi­klerini ifade etti. Alkaila, ayrıca Türkiye’nin Filistin’e yönelik destek ve yardımları için teşekkür etti. Roma - aa

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye