Yeni Asya

Satış hedefi 3000 adet

- Otohavadis@gmail.com.

Hyundaı Assan CEO’SU Mong Hyun Yoon, Bodrum’daki lansman sırasında yaptığı açıklamada, Kona’dan biraz küçük bir modelin 2020’de İzmit’te üretime başlayacağ­ını söyledi. i10 modelindek­i satış azalması sebebiyle bu modeli üretim hattına ekleyecekl­erini belirten Yoon, üretim sayısının ve istahdamın aynı şekilde devam edeceği bilgisini verdi. Bodrum’da yapılan basın toplantısı­nda konuşan Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, KONA’NıN Türkiye’deki satış hedefinin 3000 adet olduğunu vurgularke­n aynı zamanda en çok tercih edilen ve arzulanan bir SUV modeli olmasını ümit ediyoruz” dedi. RECEP BOZDAĞ Hyundaı, SUV güvenirliğ­ini, markanın çekiciliği­ni ve Avrupa’daki pazar payını arttırmak için yepyeni modeli KONA’Yı 99.900 Tl’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sundu. Adını Hawaii’deki Kona Adası’ndan alan ve yerel dilde “Rüzgâraltı” demek olan KONA, şık tasarımı ve yenilikçi iç mekânıyla B-SUV segmentind­e bütün dengeleri değiştirme iddasıyla yola çıktı.

Hyundai, 2001’de Avrupa’da piyasaya sunduğu Santa Fe modeliyle ilk kez SUV pazarına giriş yapmış ve 16 yıllık süre içerisinde model gamına eklenen diğer ürünlerle de Avrupa’da 2 milyona yakın SUV sattı. Hyundai’nin 2015 yılında piyasaya sunduğu yeni nesil Tucson ise Avrupa’da 3 yılda 335.000’den fazla satış ile en hızlı satılan SUV olarak dikkat çekti. Santa Fe ve Tucson modellerin­in yanı sıra, kompakt özellikler­i ve pratik yapısıyla öne çıkan KONA, B-SUV segmentind­e yer alarak markanın satışların­a ve imajına katkıda bulunacak. Ayrıca KONA’NıN tamamen elektrikli bir versiyonu da mevcut.

30 YENİ MODELDEN BİRİ

Modern kentsel müşteriler­in yaşama biçimlerin­i ifade eden ve Avrupalı kullanıcıl­arın beklentile­rine göre geliştiril­erek üretilen Hyundai KONA, 2021 yılına kadar piyasaya sunulacak 30 yeni modelden biri. Bütün bu yeni modeller ile birlikte Hyundai’nin Avrupa’daki önde gelen Asyalı otomotiv markası olma yolundaki hedefi için oldukça önemli bir kilometre taşı.

MOTOR SEÇENEKLER­İ

Hyundai KONA, Türkiye’de 3 farklı donanım seviyesiyl­e satışa sunuluyor. Modelin giriş seviyesi olan 1.0 litre 120 beygirlik T-GDI motor, 6 ileri manuel ve 4x2 çekiş sistemiyle öne çıkıyor. Sadece Style donanım seviyesiyl­e satışa sunulan aracın fiyatı 99.900 TL. Daha fazla donanım isteyenler ise 1.6 litrelik T-GDI motoru ve 177 beygirin keyfini bir arada alırken aynı zamanda 7 ileri DCT şanzıman ve 4x4 çekiş sisteminin ayrıcalığı­nı da yaşamış oluyorlar. Elite donanım seviyesi 130.000 Tl’lik bir etikete sahipken güvenlik donanımlar­ıyla daha da zenginleşt­irilen Elite Smart ise 139.000 Tl’ye satılıyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye