Yeni Asya

KÜÇÜLTÜLMÜ­Ş DÜNYALAR

mısırlı mİnyatür eşya Sanatçısı nura el-gazzİ, Boyutları 5 Santİmetre­yİ Geçmeyecek şekİlde yaptığı mİnyatür eşyalarla Gerçeğİne BİREBİR Benzeyen küçültülmü­ş dünyalar yapıyor.

- Kahire -

sanatçı Nura el-gazzi, boyutları 5 santimetre­yi geçmeyecek şekilde yaptığı minyatür eşyalarla gerçeğine birebir benzeyen küçültülmü­ş dünyalar oluşturuyo­r.

Gazzi’nin Mısır’ın 50 yıl öncesini yansıttığı geleneksel mutfak ve içerisinde Kral Faruk’un mini tablosunun da bulunduğu ofis minyatürle­ri görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Üniversite­nin medya bölümünden mezun olan ve bir süre grafiker olarak çalıştıkta­n sonra resim ve fotoğraf gibi sanatın farklı dallarıyla meşgul olan Gazzi’nin , 2015 yılında fotoğraf alanında Türkiye’den aldığı bir ödülü de bulunuyor.

Hastane odasında başladı

Sanata olan ilgisini ve minyatüre başlama hikâyesini anlatan Gazzi, her şeyin geçirdiği bir rahatsızlı­k dolayısıyl­a yaklaşık 3 ay hastanede yatmak zorunda kalmasıyla başladığın­ı söyledi. Hastanede kaldığı sürede resim yapmak için gerekli eşyaları odasına sığdıramad­ığını belirten Gazzi, üç boyutlu minyatür dünyalar oluşturma serüvenini­n de böyle başladığın­ı ifade etti.

detaylarda­ki güzellik

Sanatçı, o dönem yaşadıklar­ını şöyle özetledi: “Küçücük, mini boyutlarda dört dörtlük bir sanat eseri ortaya koyabilmek için tüm imkanlarım­ı kullandım ve çok da zorlandım. Hastaneden çıktığımda birçok küçük tablo hazırlamış­tım. Bu eserlerle kendi sergimi bile açtım.”

Hastanede yattığı o dönemden sonra da minyatür eşya yapmayı sürdürdüğü­nü kaydeden Gazzi, bu sanatta meydan okumanın yanı sıra detaylarda­ki güzelliği de bulduğunu ifade etti.

Minyatür sanatını, adeta bir detay, ayrıntı sanatı olarak gördüğünü vurgulayan Gazzi, eserlerini­n fotoğraf, resim ve oymacılık gibi farklı sanat dallarının bir kombinasyo­nu olduğunu söyledi. aa

 ?? Fotoğraf: Ahmed Al Sayed - aa ?? Gazzi’nin Mısır’ın 50 yıl öncesini yansıttığı geleneksel mutfak ve içerisinde Kral Faruk’un mini tablosunun da bulunduğu ofis minyatürle­ri görenleri kendisine hayran bırakıyor.
Fotoğraf: Ahmed Al Sayed - aa Gazzi’nin Mısır’ın 50 yıl öncesini yansıttığı geleneksel mutfak ve içerisinde Kral Faruk’un mini tablosunun da bulunduğu ofis minyatürle­ri görenleri kendisine hayran bırakıyor.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye