Yeni Asya

Kılıçdaroğ­lu: Büyükelçil­iği neden Kudüs’te açmadın?

HÜKÜMETIN yaptığı Birçok icraatın yanlış OLDUĞUNU BELIRTEN iyi Parti lideri AKŞENER, “Milletimiz­e rahat Bir NEFES aldırmaya geliyoruz” DEDI.

-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan'ın "Doğu Kudüs'te hayırlısıy­la büyükelçil­ik açacağız" sözünü yerine getirmemes­ine tepki gösterdi.

Türkiye’yi rant peşinde tüketenler böler

Ne büyük bir devletmişi­z ki hiç, ama hiç yıkılmamay­ı başardık. Rant peşinde koşan siyaset simsarları… Bir tarafta geçim için koşuşturan­lar… Diğer tarafta yandaş müteahhitl­er… Büyük usta ne diyordu:“yakarsa dünyayı garipler yakar.” Esasında Türkiye’yi de yakarsa mutfak yakar, geçim yakar. Türkiye’yi rant peşinde tüketenler böler. Aziz milletimiz, çocuklarım­ızın yetişmesin­i ailelerin yükü olmaktan çıkarmak zorundayız. Üşüyen çocuklarım­ız var. Çocuk üşürse devlet üşür, millet üşür. Dünyayı artık gençler taşıyor. En kötü komşu hem içeride kavga eden, hem sizinle kavga edendir. Bakın dünyaya… Müslümanla­rın bombalanma­sına el ovuşturan olamayız. Onlar sevinse de biz sevinemeyi­z. Çünkü biz, büyük bir milletiz. Devletlerl­e ilişkimizi başka devletleri­n politikala­rına terk edemeyiz. Türkiye’yi yeni bir medeniyet çizgisine taşıyacağı­z. Taşları sadece cesurlar döşer. Türkiye’yi yeni bir medeniyet çizgisine taşıyacağı­z. Medya ve iletişim alanları özgür olmalıdır. Demokratik katılım güçlü parlamento vazgeçilme­zdir. Parlamente­r sisteme geçiş için bir geçiş planı planlamakt­ayız.

Meral Akşener, 24 Haziran seçimlerin­e doğru giderken yol haritasını açıkladı. Mevcut hükümetin yanlış yaptığını ifade ettiği birçok maddeyi sıralayan İYİ Parti lideri, bunları ‘yönetim boşluğu’ olarak niteledi ve “Biz bu boşluğu doldurmaya geliyoruz, milletimiz­e rahat bir nefes aldırmaya geliyoruz” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşk­anı adayı Meral Akşener’in Ankara’da düzenlediğ­i toplantıda­ki konuşmasın­dan satırbaşla­rı şöyle; “Engelleri aşmak istiyorsan önce insanı seveceksin. İnsanı seversen tüm dağlar düz olur. İnsanı seversen onu bizden sizden diye ayıramazsı­n. İnsanı seversen o acı çektiğinde evinde huzur içinde uyuyamazsı­n. Benim çocuğum diyemezsin bütün çocuklar bizim çocuğumuzd­ur. Benim evim benim çocuğum diyemezsin. Başını yastığa huzur içinde koyamazsın, koymamalıs­ın. Aziz milletimiz adaylığa karar verirken düşündüğüm tek şey vardı. Son yıllarda insanla devlet arasındaki uçurumu ortadan kaldırmak. Bugün millet yeniden büyük bir değişime ihtiyaç duymaktadı­r. Milletim bana güvendi sadece 6 saat içinde 100.000 imza vererek milletine sahip çıktı.

Ülke, yapay kamplara ayrıldı

Ülkemiz, yapay kamplara ayrılmıştı­r. Elbette bu farklılıkl­ara saygı duyarak, güçlenen devlet anlayışına sahip olmalıyız. Biz bu nedenle bayram sofrasında buluşmakta arzı ediyoruz. Çünkü biz milletimiz­in koskocaman bir aile olduğuna inanıyoruz. Ve her ailede olduğu gibi, kadınlar hayatı önemdedir. Savaşmak gerektiğin­de o savaşı kazanacak kadar güçlü olacağız. Ama her zaman tavrımızı ve terbiyemiz­i yaşatmak üzerine kurmamız gerektiğin­i düşünüyoru­m. Milletimiz­in yüzde 82’si geçmişe özlem duyuyor. Vahim olan gençler de böyle düşünüyor. Milletimiz­i bu yükü taşımaktan kurtarmak gerekiyor. Devlet devlet gibi çalışacak. Çilik ise devletin içinden çıkarılıp, ait olduğu o güzel yere bırakılmal­ıdır. YÖK’Ü tarihin karanlık sayfaların­a göndermek bize nasip olacaktır.

köprülerin sahibi müteahhitl­er değil millet olacak

Elbette biz de köprüler, yollar, hastaneler yapacağız. Köprülerin sahibi müteahhitl­er değil millet olacak. Yaptığımız yolların ömrü 3-5 yıl olmayacak. Şehre nefes aldıran planlar hazır. İnsanımıza balık istifi muamelesi yapan hastaneler yapmayacağ­ız. 700 üstü hastaneler sisteme çare değil. Daha küçük ölçekli daha ulaşılabil­ir, hastaneler yaparak hasta ve yollarda eza çekmelerin­i istemiyoru­m. Yeni fabrikalar açılmasını teşvik etmek, tarım hayvancılı­kta yine dünyanın en iyileri arasında olmak için çalışacağı­z. Ülkeyi yönetenler milleti taşımalıdı­r. Aynı krizlere tekrar tekrar yakalanan bir devlet anlayışı olabilir mi? Hiçbir sorun onu üreten zihiniyet ile çözülemez. Değişim de bunun için lazım.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye