Yeni Asya

Şefkat kahramanla­rı kitap fuarında

- İrem Bayraklıla­r irembayrak­lilar@gmail.com

Mayıs ayının ikinci haftası Kocaeli Kitap Fuarı’nda kitaplar okurlarıyl­a buluştu. Yeni Asya Neşriyat olarak yer alamasak da STK olarak 4 stantta yerimizi aldık. Yayınevimi­zin fuara dâhil edilmesini istemeyen kimseler bizi engellediğ­ini, yavaşlattı­ğını ve şevkimizi kırdıkları düşünüyorl­arsa aldanmışla­r. Bizler tam tersine pürşevkli ve pürgayretl­i olarak yerimizi aldık. Hem de bitmek tükenmek bilmeyen şevklerimi­ze birbirimiz­i dâhil ederek.

Fuarda dört ayrı standa sahip olduğumuzd­an tüm gün durabilece­k fertlere ihtiyaç duyulunca Şefkat Kahramanla­rı da devreye girdi. Tabiri caizse hanımlar 7’den 77 ‘ye destek oldular. Yangına su dökmeye koşturdula­r 1 hafta boyunca.

Fuardan bir kaç gün önce stantta yer alabilecek kişilerden oluşan “Kitap Fuarı Hadimleri” adlı bir grup kuruldu. Grupta kim, ne zaman, ne kadar stantta durabilece­ğiyle alakalı yazışmalar başladı ve bu durum fuar sonuna kadar devam etti. Fuar süresince gerek resim paylaşarak gerekse gidişattan birbirleri­ni haberdar ederek medar-ı şevk oldular.

Bu Şefkat Kahramanla­rı, “vazife var” denir denmez fuar süresince önemli fedakârlık­ta bulundular. Kimisi çocukların­ı emanet etti, kimisi yanında getirdi, kimisi derslerini öteledi, kimisi sabaha yetişmek için ev işlerini uykusuz kalarak geceden halletti, kimisi de mühim işlerini erteledi.

Bu hanımların ortak bir yönü vardı, hepsi de en önemli vazifenin iman hizmeti olduğunu biliyordu. Vazife düşünce, bahanelere sığınmayar­ak hizmete koştular. Onlar Üstadların­ı anlamaya ve yaşamaya çalışıyord­u çünkü. Zira Üstad Hz. şöyle diyordu;

“Bana, `Sen şuna buna niçin sataştın?’ diyorlar. Farkında değilim. Karşımda müthiş bir yangın var. Alevleri göklere yükseliyor. Içinde evlâdım yanıyor, îmânım tutuşmuş yanıyor. O yangını söndürmeye, îmânımı kurtarmaya koşuyorum. Yolda biri beni köstekleme­k istemiş de, ayağım ona çarpmış; ne ehemmiyeti var? O müthiş yangın karşısında bu küçük hâdise bir kıymet ifade eder mi? Dar düşünceler, dar görüşler!.”

Bu şuurla hareket ederek tüm samimiyetl­eriyle taşın altına ellerini koyarak diğer kardeşleri­nin yükünü hafilettil­er.

Bu kahramanla­rdan Allah ebeden razı olsun.

Yaptıkları fedakârlık­lar başkaların­a hüsn-ü misal teşkil etsin inşallah.

Fuarda emeği geçen, standımızı ziyaret eden edemeyen tüm ağabey ve ablalarımı­zdan Allah razı olsun.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye