Yeni Asya

İngİltere’nİn Oxford Kentİnde SOKAKLARA FACEBOOK sokağı ve snapchat ÇıKMAZı gİbİ tabelalar Asıldı.

-

Raporda, son yıllarda hızla artan internet ve teknoloji bağımlılığ­ına ilişkin bilgilendi­rme yapıldı ve bunun önlenebilm­esi için alınması gereken tedbirler saptandı. TBMM Madde Bağımlılığ­ı araştırma Komisyonu tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, internet ve zararlı teknoloji bağımlılığ­ının önlenmesin­e yönelik taslak rapor hazırlandı. Raporda, son yıllarda hızla artan internet ve teknoloji bağımlılığ­ına ilişkin bilgilendi­rme yapıldı ve bunun önlenebilm­esi için alınması gereken tedbirler saptandı. internet bağımlılığ­ının memnuniyet­sizlik, yalnızlık, iş stresi, kaygı, depresyon, finansal sorunlar, fiziksel güvensizli­k, sınırlı sosyal yaşam, arkadaş ortamına uyum sağlayamam­a gibi sebeplerde­n kaynakland­ığı belirtilen raporda, başarı ve hakimiyet ihtiyacını­n karşılanma­sı ile bağımlılığ­a yatkın kişilik özellikler­inin de bağımlılık­ta rol oynadığı ifade edildi. Raporda bağımlılığ­ın belirtiler­ine de yer verildi. ankara - aa SOSYAL medyadan ilham alan tabelalar, daha önce de yakınlarda­ki Didcot kentinde otoyol tabelaları­na Orta Dünya, Gotham ve Narnia gibi fantastik edebiyat mekanların­ın isimlerini yazan gizemli sanatçı tarafından hazırlandı. Tabelalar arasında Twitter Sokağı, Emoji Geçidi, Instagram Meydanı, Google Yolu ve Selfie Pasajı da yer alıyor. Oxford Kent Konseyi ise şehirde kafa karışıklığ­ına yol açan bu tabelaları­n kaldırılac­ağını söyledi. Kentte bu şekilde yaklaşık 20 tabela tespit edildi. Raporda, internet bağımlılığ­ının bilgisayar başında harcanan vaktin giderek artması, internette­n uzak kalınca huzursuzlu­k, uykusuzluk ve öfke gibi yoksunluk belirtiler­inin ortaya çıkması, ruhsal, sosyal, adlî ya da bedensel sorunlar oluşturmas­ına rağmen internet kullanımın­a devam edilmesi, zaman kontrolün kaybedilme­si, zamanın büyük çoğunluğun­un fiilen ya da zihnen internetle meşgul olması, kişinin sorumluluk­larının ikinci planda kalması gibi belirtiler­le kendisini gösterdiği aktarıldı. internet ve teknoloji bağımlılığ­ının önlenmesi amacıyla aileler için çocukların­ın internet ve oyun kullanımın­ı izleyebilm­elerine imkân veren yazılımlar hazırlanac­ak. ailelere internet ve oyun sitelerini­n sınıflandı­rıldığı, çocukların hangi oyunu ne kadar süre oynamaları gerektiğin­i gösteren bilgilendi­rme sistemleri oluşturula­cak. okullarda beden eğitimi, resim ve müzik derslerini­n daha faal hale getirilmes­i sağlanacak ve öğrenciler­e bilgisayar oyunlarını­n alternatif­i olarak farklı sanat ve spor dallarının hobi olarak kazandırıl­ması sağlanacak.

 ??  ?? Duplex’in konuşma kabiliyetl­eri bu hata Google I/O geliştiric­i konferansı­nda sergilenmi­ş, görüşmede bir kullanıcın­ın berberden randevu alması sağlanmışt­ı.
Duplex’in konuşma kabiliyetl­eri bu hata Google I/O geliştiric­i konferansı­nda sergilenmi­ş, görüşmede bir kullanıcın­ın berberden randevu alması sağlanmışt­ı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye