Yeni Asya

Trabzonspo­r Avrupa Kupalarına HASRET

-

Trabzonspo­r, Süper Lig’in 33’üncü haasında Bursaspor karşısında aldığı galibiyet ile puanını 52’ye yükseltti ve 2016-17 sezonundan daha başarılı bir grafik ortaya koydu. 201718 sezonuna büyük umutlarla başlayan fakat zirve yarışına erkenden havlu atan, Ziraat Türkiye Kupası’ndan son 16 turunda elenen ve Avrupa biletini de alamayan bordomavil­iler, hedelerine ulaşamadığ­ı sezonda bitime bir haa kala bir önceki sezondan daha çok puan topladı. 2016-17 sezonunu 51 puanla 6’ncı sırada tamamlayan Trabzonspo­r, bu sezon ise bitime 1 haa kala 52

Trabzon’daki

puana ulaştı, 57 puanla tamamladığ­ı 2014-15 sezonunun ardından son 3 sezondaki en yüksek puanı elde etti. Bordo-mavililer 33’üncü haa itibariyle attığı ve yediği gol bakımından da zengin bir sezon geçiriyor. Bir önceki sezon ile karşılaştı­rıldığında 2016-17 sezonunda 39 gol atıp 34 gol yiyen Trabzonspo­r, 2017-18 sezonunda ise bitime bir haa kala attığı 60 gole karşılık kalesinde 51 gol gördü. Bordo-mavililer 60 golle Galatasara­y, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ardından bu sezon ligin en golcü takımı olurken, 51 golle de kalesinde en çok gol gören takımlar arasında yer aldı.

yerel gazeteler, Trabzonspo­r’un deplasmand­a Bursaspor’u 31 mağlup ettiği maçın ardından, “Daha önce neredeydin­iz?, Teselli 3 puan” yorumların­ı yaptı. Günebakış Gazetesi, “Teselli 3 puan”, “Avrupa kapıları yüzüne kapanan bordo-mavililer Bursa’da güldü” ifadelerin­i kullanırke­n, Sonnokta Gazetesi, “Daha önce neredeydin­iz?” başlığını kullandı. Taka Gazetesi, “Fırtına Bursa’da stres attı”, Karadeniz Gazetesi, “Trabzon Timsah’ı avladı”, Kuzey Ekspres Gazetesi ise “Bursa keyfi” başlıkları­yla haberi okuyucular­ına aktardı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye