Yeni Asya

HAFIZLAR İCAZETLERİ­Nİ ALDILAR

Hafizlik eğitimini başariyla tamamlayan 106 kiz öğrenci, kayseri’de düzenlenen Merasimle icazetleri­ni aldi.

- Kayseri –

KAYSERİ İl Müülüğüne bağlı 6 Kur’ân kursundan mezun olan 106 kız hafız için Erciyes Üniversite­si Sabancı Kültür Merkezi’nde icazet töreni düzenlendi. İcazet töreni öncesi, hafızlar ve öğretmenle­ri tarafından Kur’ân-ı Kerîm tilâveti gerçekleşt­irildi. Kayseri’deki Kur’ân kurslarını tanıtıcı sinevizyon gösterimin­in ardından eğitimleri­ni tamamlayan hafızlarda­n bazıları da selâmlama konuşması yaparak, kendilerin­i yetiştiren hocalarına teşekkür etti.

KUR’ÂN KURSU CENNETE AÇıLAN KAPıDıR

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, icazet alan hafızları ve ailelerini tebrik ederek, Kur’ân-ı Kerîm’in genç yüreklere nakış nakış işlenmesin­in mutluluk verici olduğunu ifade ederek şunları kaydetti, “Sizin çocukların­ızın ezberlemiş olduğu kitap, indiği geceyi bin aydan daha hayırlı hale getiren kitap, indiği ayı ayların sultanı haline getiren kitap ve indiği insanı âlemlere rahmet haline getiren kitaptır. Bu mukaddes kitap, çocuklarım­ızın zihinlerin­e, yüreklerin­e nakış nakış işleniyor hamdolsun. Kur’ân kursu, Cennete açılan kapıdır. Allah, sayısını ve kalitesini arttırmayı nasip eylesin. Anneleri ve babalarını da çocukların­ı Kur’ân’a daim kılmaların­dan dolayı tebrik ediyoruz.”

İl Müüsü Şahin Güven de Kayseri’de 16 yatılı hafızlık eğitimi veren Kur’ân kursu olduğunu, 6’sında kız öğrenciler­in eğitildiği­n, bu kurslarda bu dönem hafız olan 106 kız öğrencinin mutlu günlerini paylaşmak için bu programı gerçekleşt­irdiklerin­i belirtti. aa

 ??  ??
 ?? Fotoğraf: Murat asil - aa ?? 6 Kur’ân kursundan mezun olan 106 kız hafız için Erciyes Üniversite­si Sabancı Kültür Merkezi’nde icazet töreni düzenlendi.
Fotoğraf: Murat asil - aa 6 Kur’ân kursundan mezun olan 106 kız hafız için Erciyes Üniversite­si Sabancı Kültür Merkezi’nde icazet töreni düzenlendi.
 ??  ?? Törende minik hafız adayları ilahiler söyleyip şiirler okudu.
Törende minik hafız adayları ilahiler söyleyip şiirler okudu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye