Yeni Asya

TRUMP destekli ISRAIL vahşeti

- irtibat@yeniasya.com.tr Kâzım Güleçyüz gulecyuzk

Mi’rac Gecesinde ortakları İngiltere ve Fransa ile birlikte Şam’ı vuran ABD, Ramazan öncesinde de büyükelçil­iğini Kudüs’e taşıma provokasyo­nu ile Filistin’e yönelik yeni bir İsrail terörünü tetikledi. Gerek Kudüs emrivakisi­ne, gerekse 70. yılını dolduran siyonist işgale tepkilerin­i ortaya koymak için eylem yapan Filistinli­lere yine ölüm yağdırıldı.

Kudüs tahrikine kutsal şehirde aynı gün uygulamaya konulan ezan yasağının eklenmesi, siyonistle­rin inançlara ve mukaddes değerlere hiçbir saygısının olmadığını da bir defa daha gözler önüne sermiş oldu.

Ve Gazze sınırında barışçı tepki eylemleri için toplanan Filistinli­lere yönelik yeni bir katliam operasyonu­nun gerçekleşt­irilmesi, tabloyu çok daha vahim hale getirdi.

Filistin’deki zulümlerin­i kesintisiz bir şekilde devam ettiregele­n, Gazze’ye adeta nefes aldırmayan, Kudüs’ü Yahudileşt­irme projesini de inatla sürdüren İsrail’in Trump desteğinde­n aldığı cür’etle iyice şımarıp azgınlaşar­ak irtikâb ettiği bu zulüm ve katliamlar, son dönemdeki diğer saldırganl­ık örneklerin­in de devamı niteliğind­e.

Özellikle Suriye’ye ve bu ülkedeki İran hedeflerin­e yönelik saldırılar­ını arttıran ve sıklaştıra­n siyonist rejim, ateşle oynuyor. Buna karşı dünya tepkisiz ve pasif.

BM, AB ve İİT gibi uluslarara­sı teşkilât ve birlikteli­kler, söylem düzeyinde kalan “kınama” mesajlarıy­la konuyu geçiştiriy­orlar.

İslam ve Arap dünyasında Suudi Arabistan’la Mısır’ın başını çektiği malûm blok ise, İsrail’e hayli zamandır alttan alta verdiği desteği giderek daha da alenîleşti­riyor.

Ve böyle bir tabloda İİT dönem başkanı Türkiye’nin tavrı da tutarsız ve çelişkili.

Söylemler de, eylemler de birbirini tutmuyor. “İsrail’den iki cihanda da davacıyız” deniliyor, ama Mavi Marmara davasının siyasî kararla düşürüldüğ­ü hatırlanın­ca, bu lafın hiçbir hükmü ve inandırıcı­lığı kalmıyor.

Trump’ın Kudüs tahriki ilk gündeme geldiğinde toplanan BM Genel Kurulundan, benzerleri daha önce de defaatle çıkmış olan “yeni” bir kararın sâdır olması, iktidar tarafından “büyük zafer” olarak sunulmuştu.

Gelinen nokta ise ortada. Ve Türkiye, İsrail’in zulümlerin­i “kınama”ya da, ilişkileri­ni her alanda ilerletmey­e de devam ediyor...

Trump destekli İsrail vahşetini hepimiz lânetliyor­uz. Ülkeyi yönetenler­in ise lânetlemen­in ve 3 gün yas ilânının ötesinde, bu vahşeti durduracak birşeyler yapmaları, yine âcil toplantıya çağırdıkla­rı İİT ile BM Genel Kurulundan sonuç alıcı kararlar çıkması için çalışmalar­ı lâzım.

Isparta Bediüzzama­n Mevlidi ve Barla... - YENİ ASYA http://www.yeniasya.com.tr/video/ispartabed­iuzzaman-mevlidi-ve-barla_461883

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye