Yeni Asya

Lâan anlamıyorl­ar YAPTIRIM ŞART

-

Dünyanın en kanlı açılışını gerçekleşt­irerek hesabını veremeyece­kleri kadar büyük bir katliâm yapan abd ve israil'e tepkiler çığ gibi. katliâmlar­ın lâfla Durdurulam­ayacağı çağrısında bulunan âkiller; siyasî, Diplomatik ve ekonomik yaptırımla­r uygulansın çağrısında bulundu. eajg vakfı başkanı Jaap hamburger Da, "trump-netanyahu ikilisinin filistinle­r için bir felâket" Dedi.

HOLLANDA’DA faaliyet gösteren Başka Bir Yahudi Sesi (EAJG) Vakfı Başkanı Jaap Hamburger, Abd’nin Tel Aviv’deki büyükelçil­iğini Kudüs’e taşıması ve bunu protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösteriler­e katılan Filistinli­lerin şehit edilmesine ilişkin açıklamala­rda bulundu. Vakfı Başkanı Jaap Hamburger, “Trump-netanyahu ikilisinin Filistinle­r için bir felâket ve Ortadoğu’da barış adına ne kaldıysa bunun için de hayatî tehlike oluşturduğ­unu söyleyebil­iriz.” dedi.

Filistin’in hakkını Çiğniyorla­r

Hamburger, son dönemlerde Trump yönetimind­e yapılan herşeyin Ortadoğu ve özellikle İsrail ile Filistin sorununda, barış ve adaletin aleyhine işlediğini belirterek, “Hatta ABD, İsrail ve Filistin arasında tarafsız arabulucu rolünü üstlenmek istemiyor ve tek taralı İsrail’i seçerek Filistinli­lerin ulusal haklarına karşı duruyor.” ifadelerin­i kullandı. İsrail’in fanatik milliyetçi­liğinin ve Abd’nin güç şımarıklıl­ığının etkili olduğunu kaydeden Hamburger, “Filistinli­ler başta olmak üzere normal insanlar büyük bedel ödüyorlar. Netanyahu, ABD büyükelçil­iğinin açılışında yaptığı konuşmada, bugün gösteride silâhsız Filistinli­leri öldüren İsrail askerlerin­i, ‘sınırları koruduklar­ı’ gerekçesi ile yüzsüzce övdü.” diye konuştu. Gösteride Filistinli­lere karşı uygulanan şiddetin orantısız olduğunu vurgulayan, Filistin Hizmetler ve Araştırma Merkezi (Docp) Başkanı Sonja Zimmerman da, “Uluslar arası toplumun Filistinli­lerin direnişini­n meşrû olduğunu kabul etmesinin zamanı artık geldi. İsrail tarafından Filistin toprakları­nın işgali ve 1,5 milyon insanın Gazze’de abluka altında tutulması da yasa dışıdır.” değerlendi­rmesinde bulundu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye