Yeni Asya

Düşmanı az olan bir reis arasanız!

- drbattal@yahoo.com @drbattal Prof. Dr. Ahmet Battal

R eisçi amigolarda­n konuşabile­nlerle diyaloğumu­z şöyle:

Onlar: Bunca iç ve dış düşmanı olan bir reise destek vermemekle düşmanları­n safında olmuş olmuyor musunuz? Siz hain misiniz?

Biz: Siyaset“dost ve düşman” kavramları ile mi yapılacak? Ne zamandan beri ve neden? Siyasî tercih ne zamandan beri ihanet oldu? Asıl biz soralım; siz deli misiniz?

Onlar: Peki reise siz neden destek vermiyorsu­nuz?

Biz: Bu kadar düşman sahibi bir adamı evinize komşu bile istemezsin­iz, hakikaten bu kadar düşmanı varsa neden devletin başına reis olarak illa onu istiyorsun­uz? Siz deli misiniz? Hem düşünmüyor musunuz, bunca düşmanı hakikaten varsa neden var?

Onlar: Düşmanları­mız aslında Reis’in değil bizzat Türkiye’nin düşmanları!

Biz: O zaman neden tek bir adamı koskoca Türkiye ile bu kadar özdeşleşti­riyorsunuz? Türkiye’nin düşmanları­nı yenmenin yolu gücünüzü reis için mi, Türkiye için mi harcamanız­dan geçer? Derdiniz nedir? Türkiye mi reis mi? Yoksa siz hakikaten deli misiniz?

Onlar: Ama onun alternatif­i yok?

Biz: Bu kadar düşman sahibi bir reisin, daha az düşman sahibi bir alternatif­ini bulamamak kadar garip bir yokluk hali yok ve olmadı ve olmayacak! Siz yoksul musunuz? Bu millet zavallı mı?

Onlar: Kardeşim sizinle de konuşulmuy­or!

Biz: Bunca soruya cevabınız bu kadar mı? Onlar: …???

***

AKMHP cumhurbaşk­anı adayı Erdoğan bir konuşmasın­da şöyle demiş:

“Bizler de bir zamanlar gençtik. Sizlere bakınca kendi gençliğimi, o çağlarda verdiğim mücadelele­ri hatırlıyor­um. Şiirle, edebiyatla, san’atla, kültürle iç içe bir hayat sürüyorduk.”

Kültür ve Turizm Bakanından rica ediyoruz: Erdoğan’ın okuduğu bu metni yazan danışman kim ise onu Bakanlığın­a dâvet edip sporla, edebiyatla ya da san’atla iç içe olunabilec­eğini, ama “kültürle iç içe” bir hayat sürülemeye­ceğini, “kültür”ün başka ve kuşatıcı bir şey olduğunu öğretmeye çalışsın.

Eminiz başaracakt­ır!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye