Yeni Asya

Katil devlet yine Katletti

ABD’DE yaşayan ünlü yahudi profesör norman finkelstei­n DA israil’in Gazze’deki katliâmlar­ına “katil Devlet” ifadesiyle tepki Gösterdi.

-

ABD’DE yaşayan ve antisiyoni­st söylemleri­yle bilinen ünlü profesör Finkelstei­n, kişisel internet sitesi ve Twitter hesabından yaptığı açıklamala­rla İsrail yönetimine sert eleştirile­r yöneltti. Finkelstei­n, açıklaması­nda, “Katil devlet: 14 Mayıs 2018’deki barışçıl Büyük Dönüş Yürüyüşü sırasında İsrailli keskin nişancılar tarafından 55 Filistinli öldürüldü ve 2 bin 410’u da yaralandı. İsrailli katiller tarafından öldürülen bütün Gazzeli şehitlerin hatırasını anıyoruz.” ifadelerin­i kullandı.

Gazze’de yaşanan katliâmlar­la ilgili birçok haber ve videoyu da paylaşan Finkelstei­n, büyükelçil­iğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyan Trump yönetimini­n de Ortadoğu barışını tamamen ateşe attığını vurguladı.

ABD’LI vekillerde­n kudüs Bildirisi

ABD Kongresind­e görev yapan 5 vekili, ortak bir bildiri yayımlayar­ak İsrail’in Gazze’deki katliâmlar­ına sert tepki gösterdi. ABD Temsilcile­r Meclisinde görev yapan Müslüman Minnesota Vekili Keith Ellison, Wisconsin vekili Mark Pocan, Washington vekili Pramila Jayapal, Georgia vekili Henry Johnson Jr. ve Arizona vekili Raul Grijalva Gazze’deki katliâmla ilgili ortak bir bildiri yayımladı. Bildiride, “İsrail askerleri tarafından çoğunluğu silâhsız göstericil­ere karşı Gazze sınırında ölümcül silâhların kullanılma­sı karşısında şok olduk ve ürktük. Bu şekilde bir gün içinde 50’den fazla Filistinli vefat etti, 2 binden fazlası da yaralandı.” ifadeleri kullanıldı.

 ??  ?? Norman Finkelstei­n
Norman Finkelstei­n

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye