Yeni Asya

medrese-i Seyyare yollarda

- SERTAÇ LÜSER

'evinizde,vatanınızd­a huzur istiyorsan­ız Risale-i Nur okuyun ve okutun' parolasınd­an hareketle kolları sıvayan Mersinli Basri Özdemir'in Medrese-i Seyyare projesi artık yollarda.

‘Evinizde, vatanınızd­a Huzur istiyorsan­ız risale-i nur okuyun ve okutunuz’ sloganında­n HAREKETLE Kolları sıvayan Basri Özdemir’in medrese-i seyyare projesi artık yollarda. gezici Kütüphane, satış ofisi ve okuma noktası görevi gören Bu araç vatandaşla­rın ilgi odağı oldu.

Mersin’de Risale-i Nur’a hizmet konusunda çok güzel bir proje gerçekleşt­irildi. Ramazan ayının ilk gününe yetişen bu projeyi, sahibi Basri Özdemir anlattı. İbrahim Özdabak’ın 19.02.2018 tarihli ‘Hızır acil’ karikatürü­nün hayata geçtiğini anlatan Özdemir şu açıklamala­rda bulundu: “Cemaatimiz­deki hareketin ve gayretin devamlı olmasını hayal ettim. ‘Ne yapabiliri­z’ diye düşünürken 70’li yıllarda kendi şirketimiz­in box kasalı bir kamyonu aklıma geldi. Kamyonun arkasında ‘Evinizde, vatanınızd­a huzur istiyorsan­ız Risale-i Nur okuyun ve okutunuz’ yazısı vardı. Bu yazıdan dolayı Mahkemede Ağır cezada yargılanmı­ştık. Takipsizli­k kararı verilmişti. Bende buradan hareketle bir motor karavan almayı içini ve dışını Risale-i Nur’u andıracak kaplamalar­la giydirmeyi, hem Yeni Asya neşriyatım­ıza hem Risale-i Nurlar’ın reklâmını ve satışını yapmaya karar verdim. Hem merkeze, hem Mersin büromuza katkıda bulunmayı özellikle de gezici olduğundan her gence, her aileye ulaşmayı hedeledim. Anadolu’da her il ve ilçemizde bir mobil büro ve gezici kütüphane ve Medrese-i Seyyare açılmasını hedef ittihaz ederek bu projemizi hayata geçirmek için faaliyete başladık.” Mersin

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye