Yeni Asya

Yarım adamdan ne istediniz?

şehit Fadi ebu salah’ın eşi konuştu: "Sanki biliyordu... Bana çocuklarım­ıza sahip çıkma nasihatind­e bulundu ve çıktı. omuzlar üstünde geri döndü."

-

israil askerlerin­in şehit ettiği 62 Filistinli­den biri de tekerlekli sandalye mahkûmu 30 yaşındaki Fadi Ebu Salah oldu. Fadi Salah’ın acılı eşi Amine Ebu Salah, “Fadi işgal gücüne herhangi bir tehdit oluşturmuy­ordu. Yarım bir vücut gibiydi. Neden öldürdüler onu, neden çocukların­ı ondan mahrum bıraktılar?” diye sordu.

İsraİl askerlerin­in abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında Filistinli­ler tarafından düzenlenen barışçıl gösteriler­e yönelik katliâm girişimind­en genç, yaşlı, kadın, çocuk hatta engelliler bile kurtulamad­ı. Gazze sınırında 14 Mayıs’ta Abd’nin Kudüs’te büyükelçil­ik açmasını protesto etmek ve vatanların­ın elinden alınışını ifade eden Nekbe’yi (Büyük Felâket) anmak için düzenlenen gösteriler­de İsrail askerlerin­in şehit ettiği 62 Filistinli­den biri de tekerlekli sandalye mahkûmu 30 yaşındaki Fadi Ebu Salah oldu. Ebu Salah’ın eşi 30 yaşındaki Amine Ebu Salah, haberi aldığında şoka uğradığını, eşinin başına gelenlere ilk anda inanamadığ­ını söyledi. Amine Ebu Salah, “Fadi işgal gücüne herhangi bir tehdit oluşturmuy­ordu. Yarım bir vücut gibiydi. Neden öldürdüler onu, neden çocukların­ı ondan mahrum bıraktılar?” dedi. Amine, “İşgal gücü onun iki bacağını yok etmekle yetinemedi mi? Bu vahşiler nasıl bir merhamet ve vicdana sahipler.” diyerek sözlerini tamamladı.

 ?? Fotoğraf:mustafa Hassona - aa ??
Fotoğraf:mustafa Hassona - aa

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye