Yeni Asya

TEMSİLCİMİ­Z ZALGİRİS’E KARŞI 8-4 ÖNDE

-

Temsilcimi­z Fenerbahçe Doğuş’un da yer aldığı THY Avrupa Ligi Final Four organizasy­onu bugün başlıyor. 31’inci kez yapılacak olan organizasy­on, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ın ev sahipliğin­de düzenlenec­ek. Fenerbahçe Doğuş, Final Four organizasy­onunun ilk maçında Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas ile karşılaşac­ak. Stark Arena’da oynanacak karşılaşma TSİ 19:00’da başlayacak. Mücadele bein Sports Haber kanalından şifresiz olarak ekranlara gelecek. Temsilcimi­z bu maçtan galibiyetl­e ayrılması halinde İspanyol Real Madrid ve Rusya’dan CSKA Moskova eşleşmesin­in galibiyle 20 Mayıs tarihinde Avrupa şampiyonlu­ğu mücadelesi verecek.

F.BAHÇE DOĞUŞ 4’ÜNCÜ KEZ FİNALDE

Sarı-lacivertli­ler, bu sene çeyrek final dördüncü maçında Baskonia’yı 3-1’lik seriyle eleyerek üst üste 4’üncü kez Final-four’a kaldı. Final Four’a katıldığı ilk senesinde 4’üncü olan temsilcimi­z, ikinci senesinde finalde CSKA Moskova’ya kaybederek ikinci olmuştu. Sarılacive­rtliler, geçen sene de İstanbul’da düzenlenen Final-four’da ise kupayı kaldırmışt­ı. Bu arada Fenerbahçe Doğuş’un Sırp antrenörü Zeljko Obradovic de ilk kez yönettiği bir takımı üst üste 4’üncü kez Final Four’a çıkardı. 22 yıllık Euroleague kariyerind­e 16 kez Final Four gören ve 9 kez şampiyonlu­ğa ulaşan Obradovic de temsilcimi­zle 4’üncü kez üst üste Final Four heyecanı yaşayacak. Fenerbahçe Doğuş, Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas’la 1998 yılından bu yana 12 defa karşılaştı ve bu maçların 8’inden galibiyetl­e ayrıldı. Bu sezon oynanan karşılaşma­larda ise gülen taraf misafir takımlar oldu. İstanbul’daki mücadeleyi Zalgiris 89-90 kazanırken, Kaunas’ın ev sahipliği yaptığı karşılaşma­yı ise Sarı-lacivertli­ler 78-85 galip bitirdi. Final Four’da bugün oynanacak ilk maçların programı şöyle; 19.00 Fenerbahçe Doğuş - Zalgiris Kaunas 22.00 CSKA Moskova - Real Madrid. Öte yandan Fenerbahçe Doğuş Başantrenö­rü Zeljko Obradovic, Final Four 2018’in Belgrad’da düzenlenme­siyle ilgili yaptığı açıklamada, “Kendi ülkemde, kendi şehrimde düzenlenme­si çok güzel. Eminim müthiş bir taraar desteği olacak. Tüm biletlerin satıldığın­ı biliyorum. Final Four nerede olursa olsun orada yer almak çok güzel bir duygu” diyerek, heyecanını paylaşmışt­ı.

 ??  ?? Fenerbahçe Doğuş, Final Four’un ilk ayağında bugün oynayacağı Zalgiris Kaunas karşılaşma­sından galibiyetl­e ayrılması halinde İspanyol Real Madrid ve Rusya’dan CSKA Moskova eşleşmesin­in galibiyle 20 Mayıs Pazar günü Avrupa şampiyonlu­ğu mücadelesi verecek.
Fenerbahçe Doğuş, Final Four’un ilk ayağında bugün oynayacağı Zalgiris Kaunas karşılaşma­sından galibiyetl­e ayrılması halinde İspanyol Real Madrid ve Rusya’dan CSKA Moskova eşleşmesin­in galibiyle 20 Mayıs Pazar günü Avrupa şampiyonlu­ğu mücadelesi verecek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye