Yeni Asya

adalet Ve demokrasi Icin Ittifak ettik

24 HAZİRAN SEÇİMİ Hukukun ÖNÜNÜ AÇACAK. ADALET ve DEMOKRASİY­İ MİLLÎ Güvenlİk ŞEMSİYESİ YAPACAĞIZ.

- ÜLKER Yılmaz CABA ulkery.caba@yeniasya.com.tr

temel, ortak duruşumuz

Uysal’ın sosyal medya paylaşımla­rından: “Biz seçmenin vicdan hizasında durarak hareket ediyoruz. Sayın Akşener'le ortak paydamız, iktidarın Türkiye'ye dayattığı sistem karşısında ortak duruşumuz, bugünkü ittifakın temellerid­ir. Türkiye’nin bir iklim değişikliğ­ine ihtiyacı var.”

hukukun işlediği program

“Temelinde kuvvetler ayrılığı anlayışıyl­a, Türkiye'yi bu iklimden çıkaracak, hukukun işlediği bir programımı­z var. Vatandaşla ilişkiyi bu iktidar gibi lütfeden olarak değil, anayasada belirtildi­ği şekilde hakları ile, eşit vatandaşlı­k ilkesi ile adalet temelinde çözeceğiz.”

millet lehine değişecek

“AKP en büyük kötülüğü destek aldığı kitleye yaptı. 1- yoksulluk üzerinden, 2- eğitim üzerinden vatandaşı rehin aldı. Cumhurbaşk­anlığı seçimi 2. tura kalacak. Parlamento seçimlerin­de ise Meclis aritmetiği milletin lehine ‘Millet İttifakı’ temsili ile değişecek.”

“Ak Parti en büyük kötülüğü kendi kitlesine yaptı” diyen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İktidar partisi ve ona destek veren diğer siyasileri­n Türkiye’nin refahının önüne yapısal engeller koyduğunu söyledi. Sosyal medya hesabından paylaşımla­rda bulunan Uysal şunları söyledi; Biz seçmenin vicdan hizasında durarak hareket ediyoruz. Sayın Akşener’le ortak paydamız, iktidarın Türkiye’ye dayattığı sistem karşısında ortak duruşumuz, bugünkü ittifakın temellerid­ir. Türkiye’nin bir iklim değişikliğ­ine ihtiyacı var. Demokrasi kavramının içinden işime geleni alırım işime geleni almam deme şansınız yok! Türkiye beşeri sermayesin­i nitelikli hale getirerek, demokrasi ve hukuk devletine nitelik sıçraması yaptırarak büyüyebili­r. Ak Parti en büyük kötülüğü destek aldığı kitleye yaptı. 1- yoksulluk üzerinden, 2eğitim üzerinden vatandaşı rehin aldı. İktidar partisi ve ona destek veren diğer siyasiler Türkiye’nin refahının önüne yapısal engeller koyuyor. istanbul

Millete aba altından sopa gösteriyor­lar

Vatandaşla ilgili ilişkiyi bu iktidar gibi lütfeden olarak değil, anayasada belirtildi­ği şekilde hakları ile eşit vatandaşlı­k ilkesi ile adalet temelinde çözeceğiz. Türkiye’nin artık nefret üreten değil refah üreten bir eşiğe gelmesi gerekiyor. Cumhurbaşk­anlığı seçimi, çok net şekilde ikinci tura kalacaktır. Parlamento seçimlerin­de ise meclis aritmetiği milletin lehine “Millet İttifakı” temsili ile değişecek, Millet İttifakı daha fazla sayıda vekile sahip olacaktır. İktidar 7 Haziran hatırlatma­ları ile millete aba altından sopa göstermekt­edir.

Af, Bahçeli’nin propaganda aracı

Bİzler ittifak protokolü ile birlikte genel bir perspektif ortaya koyduk. Temelinde kuvvetler ayrılığı anlayışıyl­a, Türkiye’yi bu iklimden çıkaracak, hukukun işlediği bir programımı­z var. Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’ı, eşini, eşrafının üzecek ama onların dahi daha rasyonel, daha makul davranması­nı gerektiren şartlar 24 Haziran ile birlikte oluşacak. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Af tartışması­nı propaganda aracı olarak ortaya attığı kanaatinde­yim. İktidar ise imar meselesi gibi meselelerl­e mıntıka temizliği yapma derdindedi­r.

Adalet ve demokrasi millî güvenlik şemsiyesi olacak

İktİdarın “yanlış kodlanmış” açılım süreci ile birlikte gösterdiği egemenlik zafiyetini­n neler mal olduğu hendek sorununda ortaya çıkmıştır. Ak Parti bu süreçle fiilen Kürt vatandaşla­rımıza “devletten bir talebin varsa PKK aracılığıy­la talep et” demiş, PKK’Yı ve İmralı’da yatan caniyi, Kürt vatandaşla­rımıza hami kılmaya çalışmıştı­r. Ne yazık ki Türkiye’de “Kürt sorunu endüstrisi” var! Bu endüstri sorunun önünde en büyük engeldir. PKK, Batı’nın desteğiyle, Türkiye’nin tezlerini hakkı ile dillendire­memesi nedeniyle bölgede Batı’nın güvenlik şirketi haline geldi. 24 Haziran hukukun ve demokrasin­in, milletimiz­in tarihi yürüyüşüne devamı için vesile olacaktır. Adalet ve demokrasiy­i milli güvenlik şemsiyesi haline getireceği­z. Hayırlı olsun…

 ??  ??
 ??  ?? Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye