Yeni Asya

RAMAZAN, ömre bİn ömür KATAR

Şu mübarek şehr-i Ramazan, Leyle-i Kadr’i ihata ettiği için, kendisi de ömür içinde bir Leyle-i Kadirdir ki, muvaffak olanın ömrüne bin ömür katar.

- Bediüzzama­n Said Nursî

Şu mübarek şehr-i Ramazan, Leyle-i Kadri ihata ettiği için, kendisi de ömür içinde bir Leyle-i Kadirdir ki, muvaffak olanın ömrüne bin ömür katar.

EAziz, Sıddık Kardeşleri­m! vvela: Seksen küsur sene ibadetli bir ömr-ü bâkîyi temin eden Ramazan-ı Şerif’inizi bütün ruh u canımızla tebrik ve her gecesi bir nevi Leyle-i Kadir hükmünde hakkımızda menfaattar olmasını niyaz ederiz. Ve teşrik-i mesai sırrıyla ve her has Nurcu, umum Nurcuların mânevî kazancına hissedar olmasıyla, manen binler dil ile ibâdet ve dua ve istiğfar ve tesbihat yapmaya hakiki uhuvvet ve ihlâs ile mazhariyet­inizi rahmet-i İlâhiyeden niyaz ediyoruz ve öyle de ümit ediyoruz.

Emirdağ Lahikası, s. 345 ***

Aziz, Sıddık Kardeşleri­m! Evvela: Hem sizin, hem bu memleketin, hem âlem-i İslâm’ın mühim bayramları­nın mukaddemes­i olan, bu memlekette şeair-i İslâmiyeni­n yeniden parlamasın­ın bir müjdecisi olan ezan-ı Muhammedî’nin (asm) kemal-i ferahla on binler minarelerd­e okunmasını tebrik ediyoruz. Ve seksen küsur sene bir ibâdet ömrünü kazandıran Ramazan-ı Şerifteki ibâdet ve dualarınız­ın makbuliyet­ine “Âmin” diyerek rahmet-i İlâhiyeden herbir gece-i Ramazan bir Leyle-i Kadir hükmünde sizlere sevap kazandırma­sını niyaz ediyoruz. Bu Ramazan’da şiddetli za’fiyet ve hastalığım­dan tam çalışamadı­ğıma sizlerden mânevî yardım rica ederim.

Emirdağ Lahikası, s. 347 ***

Bu mübarek Ramazanda, iştirak-i a’mâl düstur-u esasıyla, her bir has kardeşimiz­in kırk bin dili bulunan bir melâike hükmünde, kırk bin diller ile, yani kardeşleri adedince manevî dilleri ile ettikleri ve edecekleri dualar, rahmet-i İlâhiye nezdinde makbul olmasını o lisanlar adedince, Cenabı Erhamü’r-râhimîn’den niyaz ediyoruz. Bu mahiyettek­i Ramazanını­zı tebrik ediyoruz.

Kastamonu Lahikası, s. 99 ***

Şu mübarek şehr-i Ramazan, Leyle-i Kadr’i ihata ettiği için, kendisi de ömür içinde bir Leyle-i Kadirdir ki, muvaffak olanın ömrüne bin ömür katar. Dakikası bir gündür; saati iki ay, günü birkaç sene hükmünde bir ömr-ü bâkîdir.

Barla Lahikası, s. 321 ***

Cenab-ı Hak, onların ve bizlerin hakkımızda bu Ramazan’daki Leyle-i Kadr’imizi bin aydan hayırlı ve bin ay kadar medar-ı sevap eylesin, ümmet-i Muhammediy­eye saadet ve selâmet versin. Âmin.

Emirdağ Lahikası, s. 79

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye