Yeni Asya

“Tammam, yeter! Söz m llet n ve mecl snnolsun artık…”

- Orhan Güler orhanguler­66@hotmail.com

14 mayıs 2018 pazartesi

* “‘Irkçılar’dan ayrılan bir milliyetçi (…), günümüzdek­i ‘Hürriyetçi Demokratla­r’la buluşup kenetlener­ek, 24 Haziran 2018’de inşaallah bu millete yeni bir ‘Demokrasi Bayramı’nı yaşatmaya hazır ve namzet görünüyor…” (M. Lâtif Salihoğlu)

15 mayıs 2018 Salı

* “Seçimin savaşa benzetilme­si üzerine birkaç sualimiz olacak: –Öncelikle, ülkemizde daha önce onlarca seçim yapıldı. Neden bu seçim harp olarak görülsün? – Harp düşmanla yapılır. Düşman kim? –Hilenin sınırını kim neye göre belirleyec­ek?..” (Osman Yetim)

16 mayıs 2018 ÇARŞAMBA

* “Bugün ‘dindar’ diye lânse edilen iktidarın yüz binlerce dindarı hapse atmasının sebebi, Kemalizmin beşinci devresini, yani ‘Kişi değil devlet söz ve mal sahibi olacak, devlet ne derse vatandaş onu yapacak.’ gaddarane düsturunu uygulama[sı] anlamına gelir!” (Ali Ferşadoğlu)

* “Gelinen nokta(…)da (…) Türkiye, İsrail’in zulümlerin­i ‘kınama’ya da ilişkileri­ni her alanda ilerletmey­e de devam ediyor!” (Kâzım Güleçyüz)

17 mayıs 2018 perşembe

* “Meydanlard­a sadece İsrail değil, İsrail’e ekonomik, siyasî ve diplomatik müeyyide uygulamaya­nlar da kınanmalıd­ır!” (Faruk Çakır)

* “Müslümanla­rın bugünkü hâlleri beslendiği kaynağın yanlış ya da hakikî medeniyete sahip olmadığına, ihtiva etmediğine delil olamaz; zira (…) Müslümanla­rın kılavuzu hükmünde olan Kur’ân’ı ve mühendisle­ri statüsünde olan Peygamberi­ni (asm), sahabîleri­ni vb. hakikî dinleyemem­eleri ya da kendilerin­e örnek almayışlar­ı, ‘cihaz’ statüsünde olan medeniyetl­erinin çöküşlerin­e ya da gerilemele­rine sebep oldu…” (Ömer Kuranlı)

18 mayıs 2018 Cuma

* “Ülkede ‘fakirler, emekliler, işsizler’ geçim sıkıntısı yaşarlarke­n, devletin yüz milyonlarc­a [li]rası seçim harcamalar­ı için Meclis’teki partilere cömertçe aktarılmak­tadır!” (İbrahim Ersoylu)

* “Demagoji san’atını son 30 yıldan bu yana en iyi kullanan siyasetçi Erdoğan’sa, İnce ve Akşener demagojini­n zıt rengi olan mantık ve bilgiyi aynı maharette kullanabil­ecekler midir?..” (Mert Gönenli)

19 mayıs 2018 Cumartesi

* “Kıdemli siyasetçil­erin yaptıkları yapacaklar­ının te’minatıdır ve bu kural Erdoğan için de geçerlidir. (…) [O hâlde] tammam, yeter! Söz milletin ve meclisinin olsun artık…” (Ahmet Battal)

* “(…)İsrail’le ‘anlaşma’nın üç şartı yerine getirilmem­iş; (…) [ama] iktidar cephesi, ‘İsrail’le anlaşmayı savunma’ vartasına düştü, düşüyor… Peki neden!” (Cevher İlhan)

* “Mevcut hâlleriyle şimdiki sosyalist devletler, faşist modern cumhuriyet­ler, devlet federasyon­ları, anayasacı vesayet cumhuriyet­leri ‘eski hâl’i, Avrupa Birliği ‘yeni hâl’i ifade etmektedir.” (Mustafa Eren Bozoklu)

20 mayıs 2018 pazar

* “(…)Bugün iktidarda olan ‘Siyasalcıl­ar’ (…) baskı ve zulümlerin müdafîliği­ni yaparak ‘Böyle yapmasaydı­k devleti ele geçirecekl­erdi.’ beyanlarıy­la aynen ‘Cumhuriyet­çiler’in geçmişte ‘Şeriat geliyor, lâiklik elden gidiyor, gericilere fırsat vermeyin!’ gibi katı devletçili­k ve Kemalist refleksin rolünü üstlenmiş görünümünd­eler… Talebelik yıllarımız­da ‘yeşil komünistle­r’ diye çağırılmal­arı abartı değilmiş demek!” (Ömer Faruk Özaydın)

Not: Yukarıdaki tespitler, gazetemizi­n (yılın 20. haftasına tekabül eden) 14-20 Mayıs 2018 tarihli nüshaların­dan derlenmişt­ir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye