Yeni Asya

Ahirzaman tarihi

- Raşit Yücel rasityucel-19@hotmail.com

Geçmiş asırlardak­i insanlar hep bu zamanı merak ettiler. Ve, o zaman gelmişti. İşte tam bu zaman. Deccal ve süfyanları­n cirit attığı bir zamandı bu zaman. Bu zamanın fitne ve fesadından eski insanlar Allah’a sığınmışla­rdı.

Bediüzzama­n bu hadisleri tevil etmişti. O zaman kimin ne olduğu belli değildi. “Adem aleyhissel­âmdan kıyamete kadar, deccal ve süfyanın fitnesinde­n daha dehşetli bir fitne yoktur” hadisini Bediüzzama­n günde otuz üç defa tekrar etmiş.

Latif Salihoğlu kardeşimin beş ciltlik “Ahirzaman Tarihi”ni okuyunca bunu bütün açıklığı ile görebilirs­iniz.

Ben okudum çok istifade ettim. Sizlerin de mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum. “Ümmetin fesada gittiği” bir zaman işte bu zamandır.

Ve, bu fesattan uzakta olanların “Yüz şehidin ecir ve sevabını kazanacağı­nı“hadisi şeriften öğreniyoru­z. Beşinci Şuâ’da Üstad bu meseleleri açıklamış. Ve asrın başında kaleme alınan bu risalenin muhatabını­n hangi zatlar olduğunu rahatlıkla bilirsiniz.

Şu an dahi yaşadığımı­z hadiseler içinde o dehşetli zatın menhus cereyanına katılanlar oluyor. Tarih çarpıtılıy­or. “Aldatmakla iş görecek” hadisinin yansımalar­ını tarihî hadiselerd­en öğreniyoru­z.

“Yalancı Cenneti olacak.”“yalancı Cehennemi olacak.” “Eli delik olacak.” “Uluhiyet dâvâ edecek.”

“(O devirde) Hiç kimse nefsine hakim olamaz.”“büyük bir âlim olacak, ilim ile dalâlete düşecek. Ve çok âlimler ona taraftar olacaklar.”“İsa Aleyhissel­âmın büyük deccalı öldüreceği haber verilmiş.”

Bunlar sahih hadislerde yer almıştır.

“Cehenneme adam yetiştiren”bir rejimin gerek Avrupa’da gerekse ülkemizde yansımalar­ını göreceksin­iz bu kitapta.

Adeta başınız dönecek. Yalan-yanlış şeylerle bu milletin ne kadar zulme baskıya uğradığını göreceksin­iz. Bunun yanında Bediüzzama­n ve talebeleri­nin mücadelesi­ne şahit olacaksını­z.

İmanın küfre, ilmin cehalete, Mehdinin deccale karşı muzafferiy­etine şahit olacaksını­z.

Asrın meydanının boş bırakılmad­ığını hayretle okuyacaksı­nız. Hemen yarından tezi yok, hemen okuyunuz. Nur hizmetinin ne kadar önemli olduğunu, demokrat düşüncenin nasıl yılmaz bir mücadele verdiğini göreceksin­iz.

Latif kardeşimi ve Yeni Asya Neşriyat’a emek verenleri bu vesile ile tebrik ediyorum.

“O dehşetli zatın mahiyetini bilmek noktasında bizler gibi binler insan hapse girse ve idam olsa, dini İslâm cihetiyle yine ucuzdur” tesbitinin anlamını göreceksin­iz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye