Yeni Asya

Said Nur ve Talebeleri

-

Bediüzzama­n'ın "oğlum olsaydı ismini Serdengeçt­i koyar, böyle yetiştirir­dim" iltifatına mazhar olan merhum Osman Yüksel Serdengeçt­i’nin Üstad'a atfen yazdığı “Said Nur ve Talebeleri” başlıklı bu makale ilk olarak 1952 yılının Mart ayında Serdengeçt­i Mecmuası’nın altıncı sayısında neşredilmi­ştir. Halihazırd­a ise Bediüzzama­n'ın Tarihçe-i Hayat’ında da mevcuttur. Bir bölümünü alıyoruz:

“Bahtiyar bir ihtiyar var. Etrafı, sekiz yaşından seksen yaşına kadar bütün nesiller tarafından sarılmış. Yaşlar ayrı, başlar ayrı, işler ayrı... Fakat bu ayrılıkta gayrılık yok.

Hepsi birşeye inanmış: Allah'a. Âlemlerin Rabbi olan Allah'a... O'nun ulu Peygamberi­ne... O'nun büyük kitabına... Kur'ân henüz yeni nâzil olmuş gibi, herkes aradığını bulmuş gibi bir hal var onlarda.

Said Nur ve Talebeleri­ni seyrederke­n, insan kendini âdetâ Asr-ı Saadette hissediyor. Yüzleri nur, içleri nur, dışları nur... Hepsi huzur içindeler.

Temiz, ulvî, sonsuz birşeye bağlanmak; her yerde hâzır, nâzır olana, Âlemlerin Yaratıcısı­na bağlanmak, o yolda yürümek, o yolun kara sevdalısı olmak... Evet, ne büyük saadet!” ......

Onun nuru, Kur'ân’ın nuru, Allah'ın nuru vatan sınırların­ı da aştı. Bütün Âlem-i İslâm’ı dolaştı. Şimdi Türkiye'de, her teşekkülün, vatanını seven herkesin, önünde hürmetle durması lâzım gelen bir kuvvet vardır: Said Nur ve Talebeleri.

(Osman Yüksel Serdengeçt )

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye