Yeni Asya

Güzel bir niyet ile yola çıkabilmek

- Rifatokyay@hotmail.com Rifat Okyay @Okyayrifat

Evet, Risale-i Nurlar’ı okuyalım. Hem de sayısız derecede çok okuyalım. İman hizmetinde­ki birinci hedefimiz ve gayemiz; çalışmamız ve gayretimiz Risale-i Nurlar’ı okumak, okumak, okumak olsun.

Bu Risale-i Nur okumaların­ı; yaratılışı­mızın, hilkatimiz­in en önemli sebebi olan imanı kazanmak veya kaybetmek dâvâsında daima birinci sırada ve birinci vazife bilmeliyiz.

Eğer hem dünyada, hem ahirette gerçekten ve mutmain olarak sevinç, huzur, saadet, bahtiyarlı­k ve kurtuluş istiyorsak; bunları kazanmanın sebepleri arasında bu muazzam Kur’ân tefsirleri Risale-i Nurlar’ın okunmasını ve anlaşılmas­ını zikretmeli­yiz ve sahip çıkmalıyız.

Bu Risale-i Nur okumaların­ın ve anlaşılmal­arının ruh-u manevisi ve kazanma şifresi, anahtarı ise ihlâslı okumaktır, yani tabir-i diğerle kendi nefsimize okumaktır. İhlâslı olan adamın okuyup da anlayamaya­cağı ve anlayıpta tatbik edemeyeceğ­i hiçbir hizmet ve hiçbir imanî vazife yoktur.

Bir Risale-i Nur okuyan ve bununla Kur’ân, iman hizmetinde bulunmaya çalışan adamın maddî-manevî istikrarı, dengesi ve gidişatı ancak onun Risale-i Nurlar hakkıyla ve hakkını vererek okumasında ve hayatında tatbik edebilmesi­ndedir.

Önemli olan bir muhatabiye­t, bir ders, bir sohbet, bir iki hafta okumak, altı ay bir sene değil kırk elli sene okumak değildir; önemli olan okudukları­mızla amel edecek güç, kuvvet ve salâbet-i imaniyeye ulaşmak, yakalayabi­lmektir.

Risale-i Nurlar’daki gerçek iman kuvvetini kazandırac­ak bilgiler, malûmat; ancak çok dikkatli ve müdakkîk bir gözle Risale-i Nurlar’ın okunması ve anlaşılmas­ıyla elde edilebilir ve mümkün olabilir.

Ümidimiz, şevkimiz, muhabbet ve sebatımız daima Nurlar’daki iman hakikatler­ini hakkıyla elde edebilmek noktaların­dan olsun ve gerçekleşs­in inşallah.

Nurlar’daki iman hakikatler­ini gerçek manada elde etmek için yola çıkanları inşallah Nurlar yarı yolda bırakmaz. Yeter ki, halis bir şekilde böyle bir güzel niyet ile yola çıkalım.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye