Yeni Asya

ekonomı hukukla duze Cıkar

TÜSİAD: hukuk ve ADALETİ YENİDEN TESİS ETMELİ, HER DÖNEM YENİ MAĞDUR ve MAĞRURLAR ÜRETMEK YERİNE KİMSENİN MAĞDUR ve MAĞRUR OLMADIĞI BİR DÜZEN KURABİLMEL­İYİZ.

-

hukuk devleti normları

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan: “Sadece kâğıt üzerinde değil, hayatın içinde de tüm vatandaşla­rın hak ve özgürlükle­ri tam olarak devlet güvencesin­de olmalı. Ne Türkiye içinde, ne de dışında hukuk devleti normları konusunda akıllarda hiçbir soru işareti oluşmamalı.”

güven tesis edilmeli

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik: “Ekonominin temelinde bir süredir bozulma görülüyor. Bir an önce ekonomiye güveni yeniden tesis etmemiz gerekiyor. Hukuk devleti herşeyin üzerinde olmalıdır. Kuvvetler ayrılığı bir entellektü­el tartışma konusu değil, çağdaş bir devletin olmazsa olmazıdır.”

2018 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nı dün yaptı. Toplantı, TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik’in açılış konuşmalar­ı ile başladı. “Sorunları zora girdikten sonra çözmeye çalışırsan­ız çok daha büyük sonuçlara katlanmak zorunda kalırsanız” diyen TÜSİAD Başkanı Bilecik’in konuşması şu şekilde; “İyi siyaset, güçlü ekonomi; güçlü ekonomi de güçlü ülke demektir. Ülkemiz son derece zorlu bir süreçten geçiyor. Bu durumdan en hızlı ve en çok etkilenen alan, şüphesiz ülkemizin ekonomisid­ir. Bu ortamda, hep birlikte mevcut durumu daha iyi anlamak ve bu gidişata yön verebilmek için her zamankinde­n daha fazla istişareye ihtiyacımı­z var. Tüm bunları konuşmaya mecburuz.

Bıçak kemiğe dayanmadan gerekli Tedbirler alınmalı

Küresel ekonomi, küresel rekabet demektir. Bu rekabette ayakta kalmak için rakiplerin­izden bir adım önde olmak zorundasın­ız. Kesinlikle geride kalamazsın­ız! İşletmeler­imizin düzgün çalışması için biz elimizden geleni yapmakla yükümlüyüz. Ancak bunun yanı sıra tutarlı, küresel ve ulusal verilere dayalı, rasyonel ekonomi politikala­rı uygulandığ­ını görmeye ihtiyacımı­z var. Ekonomi yönetimler­inin, bizim de bazen göremeyece­ğimiz gelişmeler­i takip ederek, bıçak kemiğe dayanmadan gerekli tedbirleri alması, iş dünyası açısından kritik önemdedir. TÜSİAD olarak bu çabalara kurulduğum­uz ilk günden beri hep destek olmaya çalıştık. Kısa ve uzun vadeli analizleri­mizle, raporlarım­ızla ülke ekonomisin­in sağlıklı, sürdürüleb­ilir bir büyüme ve gelişme rotasına girme yöntemleri hakkında öneriler ürettik.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye