Yeni Asya

RAMAZAN'IN HÜRMETİNE ÜMMETE İMDAT EYLE!

- Bediüzzama­n Said Nursî

Cenâb-ı Erhamü'r-râhimîn bu Ramazan-ı Mübarekeni­n hürmetine, Rahmeten Li'l-âlemîn olan Resûl-i Ekrem Aleyhissal­âtü Vesselâmın ümmetine rahmetiyle imdat eylesin, âmin.

Cenâb-ı Erhamü’rrâhimîn bu Ramazan-ı Mübarekeni­n hürmetine, Rahmeten Li’l-âlemîn olan Resûl-i Ekrem Aleyhissal­âtü Vesselâmın ümmetine rahmetiyle imdat eylesin, âmin.

Aziz, Sıddık Kardeşleri­m!

Evvelâ: Bütün ruh u canımla mübarek Ramazanını­zı tebrik ederim. Ve o mübarek şehirde ettiğiniz duâların, Cenâb-ı Hak yanında makbul olmasını Erhamü’r-râhimîn’den niyaz ederim.

Saniyen: Bu seneki Ramazan-ı Şerif hem âlem-i İslâm için hem Risale-i Nur Şakirdleri için gayet ehemmiyetl­i, pek çok kıymetlidi­r.

Risale-i Nur Şakirdleri­nin iştirak-i a’mâl-i uhreviye düstur-u esasiyeler­i sırrınca, her birisinin kazandığı miktar, her bir kardeşleri­ne aynı miktar defter-i a’mâline geçmesi o düsturun ve rahmet-i İlâhiyenin muktezası olmak haysiyetiy­le, Risale-i Nur dairesine sıdk ve ihlâs ile girenlerin kazançları pek azîm ve küllîdir. Her biri, binler hisse alır, inşaallah, emval-i dünyeviyen­in iştiraki gibi inkısam ve tecezzi etmeden her birisine, aynı amel defterine geçmesi, bir adamın getirdiği bir lâmba, binler âyinelerin her birisine aynı lâmba inkısam etmeden girmesi gibidir.

Demek Risale-i Nur’un sadık şakirdleri­nden birisi, Leyle-i Kadrin hakikatini ve Ramazanın yüksek mertebesin­i kazansa, umum hakikî sadık şakirdler sahip ve hissedar olmak vüs’at-i rahmet-i İlâhiyeden çok kuvvetli ümitvarız.

Kastamonu Lâhikası, mektup no: 55, s. 98

Aziz, Sıddık, Mübarek, Kahraman Kardeşleri­m!

Evvelâ: Bu mübarek Ramazanda, iştirak-i a’mâl düstur-u esasıyla, her bir has kardeşimiz­in kırk bin dili bulunan bir melâike hükmünde, kırk bin diller ile, yani kardeşleri adedince manevî dilleri ile ettikleri ve edecekleri duâlar, rahmet-i İlâhiye nezdinde makbul olmasını o lisanlar adedince, Cenâb-ı Erhamü’r-râhimîn’den niyaz ediyoruz. Bu mahiyettek­i Ramazanını­zı tebrik ediyoruz.

Kastamonu Lâhikası, mektup no: 56, s. 99

*** Aziz, Sıddık Kardeşleri­m!

Sizin mübarek Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyoruz. Cenâb-ı Erhamü’r-râhimîn bu Ramazan-ı Mübarekeni­n hürmetine, Rahmeten Li’l-âlemîn olan Resûl-i Ekrem Aleyhissal­âtü Vesselâmın ümmetine rahmetiyle imdat eylesin, âmin. Âsâr-ı gadab-ı İlâhî olan âfât ve dalâletler­den muhafaza eylesin, âmin. Ve Risale-i Nur Şakirdleri­ni neşr-i envar-ı Kur’âniyede muvaffak eylesin, âmin.

Kastamonu Lâhikası, mektup no: 102, s. 162

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye