Yeni Asya

ORTAK TALEP ADALET

TOPLUMUN BÜYÜK KESİMİ TARAFINDAN DİLE GETİRİLEN “ADALET, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ VE DEMOKRASİ” TALEBİ, SİYASÎLERİ­N DE ORTAK VAADİ OLDU.

- ÜLKER Yılmaz CABA ulkery.caba@yeniasya.com.tr

MERAL AKŞENER:

“HUKUK, adalet vatandaş içindir. Adaleti tesis etmezseniz millet zora düşer, kalkınma durur, yatırım ortadan kalkar. Adaleti tesis etmezseniz milletin vicdanında mahkûm olursunuz.”

GÜLTEKİN UYSAL:

“DP olarak biz demokrasi ve adaletten yanayız. Adalet ve demokrasiy­i millî güvenlik şemsiyesi yapacağız. Kuvvetler ayrılığını sağlayacağ­ız. Meseleleri­mizi adalet temelinde çözeceğiz.”

MUHARREM İNCE:

“en acil işimiz yargı. Adil bir yargı düzeni kurmak gibi bir görevim var. Yargı bağımsız olmalıdır. Önce vatan değil, önce adalet. Adalet yoksa orası vatan değildir artık, toprak parçasıdır.” TEMEL KARAMOLLAO­ĞLU:

“Adaletolma­dan bir ülkede barış ve huzur olmaz, insanlar mesut olamaz. Adalete güven kayboldu ne yazık ki. Yüzde 85 insan adalete güvenmiyor. Devlet adil olmak zorundadır.”

Cumhurbaşk­anı adayları, mitingleri­nde ve katıldıkla­rı programlar­ında ‘adalet’ vurgulu çağrılar yaparak, ülkedeki temel sorunun bu olduğunun altını çiziyor. İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşk­anı adayı Meral Akşener, “Adaleti tesis etmezseniz milletin vicdanında mahkum olursunuz” derken, Chp’nin cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce, “Türkiye’yi hukuk devleti yaptığımız­da, yabancı yatırımcı güle oynaya gelecek, Türkiye’ye güven duyacak. Emin olun, bir günde dövizin düşeceğine inanıyorum” dedi. Cumhurbaşk­anı adayı Başkanı Temel Karamollao­ğlu, “Adalet olmadan bu ülkeye para gelmez” ifadelerin­i kullandı. Demokrat Parti Genel başkanı Gültekin Uysal ise hukuk ve demokrasin­in önemine vurgu yaptı. istanbul

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye