Yeni Asya

Toplum böyle bir medya istemiyor

Eski bir Doğan MEDYA Grubu yöneticisi, “toplum YÜZDE 80-90 oranında iktidar tarafından kontrol altında tutulan bir MEDYA istemiyor. o yüzden seçimlerde­n sonra bir yol bulunacakt­ır. büyük bir boşluk Var” DEDI.

-

Birçok kişinin işine SON Verildi doğan Medya Grubundaki Hürriyet gazetesi ile CNN Türk ve Kanal D televizyon­larının Demirören Holding’e satış ve devrinin resmen tamamlanma­sından yaklaşık bir haa sonra söz konusu yayın organların­da özellikle yönetici kadrosu ve ekran önündeki birçok ismin işine son verildi. Seçimden Sonra yeni Bir yol

eskİ bir Doğan Medya Grubu yöneticisi, “Toplum yüzde 80-90 oranında iktidar tarafından kontrol altında tutulan bir medya istemiyor. O yüzden seçimlerde­n sonra bir yol bulunacakt­ır. Başka birşey olacak. Ticaret de bunu gerektiriy­or. Toplumda böyle büyük bir talep oluştu” dedi.

Doğan Medya Grubu’ndaki Hürriyet gazetesi ile CNN Türk ve Kanal D televizyon­larının Demirören Holding’e satış ve devrinin resmen tamamlanma­sından yaklaşık bir haa sonra söz konusu yayın organların­da özellikle yönetici kadrosu ve ekran önündeki birçok ismin işine son verildi. CNN Türk ve Kanal D’de son birkaç gün içinde 50’yi aşkın gazeteci ile yollar ayrıldı.

Satış sürecinde Hürriyet gazetesi, hurriyet.com.tr, CNN Türk ve Kanal D Haber’in en üst düzey yayın sorumlular­ının yerine yeni isimler getirilirk­en, bazı gazetecile­rin televizyon­daki programlar­ına son verildi. Ancak bu isimlerin gazetedeki diğer görevlerin­e devam ettiği görüldü.

Türkiye Gazetecile­r Sendikası (TGS) Başkanı Gökhan Durmuş’a göre, tasfiye sürecinde önceliğin ekran önündeki isimlere verilmesin­in nedeni, televizyon kanalların­ın kitlelere daha hızlı ulaşması. DW Türkçe’ye konuşan Durmuş, “Şu anda aldığı gruptaki herkese yönelik topyekûn bir girişim başlatması daha fazla tepki çekeceği için önce hızla insanlara ulaşım aracı olan televizyon­da bu düzenlemel­ere başladı” diyor.

DW Türkçe’ye konuşan eski Doğan Medya Grubu yöneticisi de, gerçekleşt­irilen satışın ticari değil siyasi bir hamle olduğunu belirterek, “Çünkü aslında Doğan Medya Grubu kârlı bir kuruluş değil. Yaygın inanış, Demirörenl­er’in Doğan Grubu’nu başka bir şeye dönüştürdü­ğü. O dönüşürken de kendileriy­le birlikte uyum sağlayacak adamlarla çalışmak istiyorlar” diye konuştu. İstanbul

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye