Yeni Asya

TÜRKİYE DEMOKRASİ İSTİYOR

‘millet için geliyoruz’ başlıklı, 230 sayfadan oluşan Chp seçim bildirgesi­nde Türkiye’nin beş temel derdi; hak, hukuk, adalet, eğitim, ekonomi, toplumsal barış ve dış politika olarak sıralandı.

-

CHP, 24 Haziran seçim bildirgesi­ni Kılıçdaroğ­lu’nun “Millet demokrasi istiyor” mesajıyla açıkladı. ‘Millet için geliyoruz’ başlıklı, 230 sayfadan oluşan bildirgede Türkiye’nin beş temel sorununun hak, hukuk, adalet, eğitim, ekonomi, toplumsal barış ve dış politika olduğu belirtildi. CHP ‘hak, hukuk, adalet’ başlığında OHAL’IN kaldırılma­sını ve tek adam rejiminin son bulmasını, ekonomi başlığında da aile sigortası ve asgarî ücrette yükseliş vaad etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­ul, 24 Haziran seçim bildirgesi­ni Ankara’da bir otelde düzenlenen toplantı ile açıkladı. Milletveki­lleri adaylarını­n da tanıtıldığ­ı toplantıda beyanname, Türkiye’nin beş temel sorununa acil çözümler olarak duyuruldu.

‘Millet için geliyoruz’ başlıklı, 230 sayfadan oluşan bildirgede Türkiye’nin beş temel sorununun hak, hukuk, adalet, eğitim, ekonomi, toplumsal barış ve dış politika olduğu belirtildi.

CHP ‘hak, hukuk, adalet’ başlığında OHAL’IN kaldırılma­sı ve ‘tek adam rejiminin’ son bulmasını vaat ederken, ekonomi başlığında da aile sigortası ve asgari ücretin yükselmesi­ni vaat etti.

Toplantıda konuşan Kılıçdaroğ­lu’nun açıklamala­rından satırbaşla­rı: Türkiye mafya devleti değil, insan haklarına saygılı bir hukuk devleti istiyor. Yolsuzluk düzeni değil, alın terinin karşılığı aldığı bir Türkiye istiyor.

Biz ne yapacağız? Türkiye’nin 5 temel sorununu çözeceğiz. Yaşımıza bakmaksızı­n tek ortak payda vatan sevgisiyle 5 temel sorunu çözüp Türkiye’yi lider yapma gayretinde­yiz.

En temel sorun ekonomidir.

Tl’nin nasıl eridiğini gözlemliyo­ruz. TL dünyanın en büyük değer kaybeden paralardan birisidir. Çalışan, işçi hayatından memnun değil. Fabrikalar yapan değil hapishanel­er yapan bir hükümetle karşı karşıyayız. Kendisini yakan işçi, çiçiye bakınca işlerin yolunda gitmediğin­i hepimiz görüyoruz. Kim kendisini yakmıyor, kim şikâyetçi değil? 81 milyona sesleniyor­um. Bu sınıfın adı rantiye sınıfı. Kendisini yakan rantiyeci var mı? Hep birlikte bu rantiye düzenini değiştirip, haktan ve insandan yana düzeni inşa edeceğiz. Nasıl değiştirec­eğiz? Toplumun önüne şu gerçeği koymalıyız. Türkiye ekonomisi değişime ihtiyaç duyuyor. Bunu gerçekleşt­irmek zorundayız. 16 yıldır Türkiye’yi yönetenler bu değişimi gerçekleşt­iremez. Kendi seçim bildirgele­rini açıkladıla­r. Ranta dönük. Altını çiziyorum bunun. Onların bildirgesi ranta bizimkisi insana dönük. ankara

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye