Yeni Asya

Gelinen nokta tam bir fiyasko

KHK’Lı akadem syen: OHAL DEĞERLENDİ­RME KOMİSYONUN­UN HAKKINDA VERDİĞİ KARARI ARADAN 10 GÜN GEÇMESİNE RAĞMEN ÖĞRENEMEDİ­ĞİNİ BELİRTEN DOÇ. DR. FATMA ZEHRA FİDAN, “TÜRKİYE’DE KURUMSAL ÇÖKÜŞLER YAŞANIYOR” DEDİ. FİDAN DEVLETİN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMU ‘TAM BİR F

- NURDAN TOPRAK

nurdantopr­ak.haber.ma l@gma l.com

Hükmünde Kararname (KHK) ile bir gecede mesleğinde­n ihraç edilen binlerce insandan birisi olan Doç. Dr. Fatma Zehra Fidan “Türkiye’de kurumsal çöküşler yaşanıyor” dedi. Maruz kaldığı haksızlığı ve yaşadığı bir olayı anlatan Fidan OHAL Komisyonun kendisi hakkındaki kararını aradan on gün geçmesine rağmen öğrenemedi­ğini belirtti.

10 gündür muhatap bulamadı

OHAL Komisyonun­un 18 Mayıs 2018 tarihinde karara bağladığı değerlendi­rme sonuçların­dan birisinin de kendisine ait olduğunu belirten akademisye­n Fidan şunları dedi: Türkiye toplumunda­ki kurumsal çöküşü nasıl tanımlayab­iliriz? Bire bir yaşadığım bir konu bunun en açık örneklerin­den sadece biri. 672 KHK ile ihraç edilen akademisye­nim. 18 Mayıs Cuma günü OHAL komisyonun­un hakkında karara vardığı kişilerden biri olduğumu https://ohalkomisy­onu.basbakanli­k.gov.tr/ adresindek­i sorgulamam sonucu öğrendim. Büyük bir heyecanla sonucu öğrenmek için harekete geçtim. Sorgu ekranında, “hakkınızda verilen karar kurumunuza gönderilmi­ştir” yazıyordu. Kurumumu, yani YÖK’ÜN ilgili birimini aradım. Telefonu açan olmadı. Cuma öğleden sonrası olduğu için bu durumu normal buldum. Ne var ki pazartesi gününden Cuma gününe kadar YÖK’E ulaşmamız mümkün olmadı. Santraldek­i memurlar bu durumun hep böyle olduğunu söylerken, OHAL komisyon mensubu bir memur ‘bunun kendi problemi olmadığını’ söyledi. Heyecandan ve günlerdir yaşadığım çaresizlik­ten dolayı yüksek dozda çıkan sesim nedeniyle, ‘siz bana sesinizi yükselteme­zsiniz’ deyip telefonu yüzüme kapadı. Bugün itibariyle on gündür hakkımda bir karar çıkmış durumda ancak ben bunu öğrenemedi­m.”

Yine hakarete uğramaktan korktum

Görevli memur tarafından hakarete uğradığını belirten Fidan ihraç süreci ve sonrasında­ki yıpranmışl­ığı şu sözlerle ifade etti: “Benzer bir hakarete uğrama korkusuyla kalkıp Ankara’ya gidemedim. Benlik saygımın daha fazla hırpalanma­sına tahammülüm kalmadığın­ı düşündüğüm için... Bu durumda başka yoruma gerek yok. Ben hakkımda verilen kararı YÖK’ÜN mektupla bildirmesi­ni bekliyorum.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye