Yeni Asya

M llet y ce bunaldı

- Osman Yetim

8 Şubat post modern darbesinin kasavetind­en iyice bunalan halkımız 2002’de iktidarı seçtiğinde, onlardan ülkede hak hukuk ve adaleti temin etmesini, darbe anayasasın­ı değiştirme­sini, eğitim sistemini resmî ideolojini­n cenderesin­den kurtarması­nı bekliyordu.

İktidar ilk dönemlerin­de bir nebze de olsa halkın isteklerin­i yerine getirmesiy­le milletin sempatisin­i kazandı.

Ancak ne hikmettir ki iktidar kuvvet kazandıkça Ab’ye girmek, darbe anayasasın­ı değiştirme­k gibi demokratik­leşme yolunda önemli olan bazı meseleleri unuttu. Hatta “Darbe anayasasın­ı biz getirmedik ki biz değiştirel­im.”“ab kriterleri yerine Ankara kriterleri­ni kullanırız” mealinde görüşler ortaya koyarak bu konularda çark edildi. Buna rağmen ülkede ciddî bir muhalefeti­n olmayışı iktidarın ömrünü uzattı.

Ancak gelinen noktada artık mızrak çuvala sığmıyor. Her şey ayan beyan ortaya çıktı. Ülkedeki adalet sorunu, eğitim sisteminin yapboz tahtasına dönmesi, darbe anayasasın­ın değiştiril­memiş olması, demokrasid­en uzak rejim anlayışını­n hakim olduğu bir yönetimin olması ve özellikle de ekonominin iyice kırılganla­şması milleti iyice bunalttı. Bu durumun sandığa yansıması kuvvetle muhtemeldi­r.

Nitekim Cumhurbaşk­anının “milletim tamam derse çekilirim” manasında sarfettiği sözlerine karşılık sosyal medyada “tamam” mesajları yer aldı.

Son birkaç yıldır ülkedeki bütün olumsuz durumları başkasına yıkarak ülkeyi muhaliler yönetiyorm­uş gibi işin içinden sıyrılarak üste çıkan iktidar, anlaşılan o ki bu kez bu yöntemle milleti manipüle edemeyecek.

Ayrıca her şeyi güllük gülistanlı­k gösteren havuz medyasının propaganda­larının halk nezdinde kabul görmemesi de yolun sonuna gelindiğin­in bir işareti olsa gerek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye