Yeni Asya

İLK İŞİMİZ OHAL’İ KALDIRMAK

CUMHURBAŞK­ANI ADAYI MUHARREM İNCE, “CUMHURBAŞK­ANI OLUR OLMAZ, YEMİN EDER ETMEZ İLK İŞİMİZ OHAL KALKACAK” DERKEN CUMHURBAŞK­ANI ADAYI MERAL AKŞENER İSE, “SEÇİLDİĞİM­DE HEMEN ERTESİ GÜN OHAL KALKACAK” İFADELERİN­İ KULLANDI.

-

adaylarınd­an Muharrem İnce, “Cumhurbaşk­anı olur olmaz, yemin eder etmez ilk işimiz OHAL kalkacak. Özgür bir Türkiye olacak, konuşan bir Türkiye olacak. Türkiye’yi normalleşt­ireceğiz, uzlaştırac­ağız, barıştırac­ağız” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşk­anı adayı Meral Akşener de katıldığı “Halk Arenası” programınd­a “Seçildiğim­de hemen ertesi gün OHAL kalkacak” demişti.

girişimi sonrasında 20 Temmuz 2016’da ilân edilen OHAL yaklaşık 2 senedir devam ediyor. Hak ve özgürlükle­rin kısıtlandı­ğı ve hukukun işlemez hale geldiği OHAL Cumhurbaşk­anı adaylarını­n da gündeminde. Cumhurbaşk­anı ve adayı Recep Tayyip Erdoğan OHAL’IN devam edeceğini vaad ederken, Cumhurbaşk­anı adayları Muharrem İnce ve Meral Akşener ise ilk işlerinin OHAL’I kaldırmak olacağını ilan etti.

Konuşan bir Türkiye olacak

Chp’nin cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce, beraberind­eki heyetle, sırasıyla Birleşik Kamu İş Konfederas­yonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Kamu Emekçileri Sendikalar­ı Konfederas­yonu Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Memur-sen Konfederas­yonu Genel Başkanı Ali Yalçın, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Mehmet Raşit Tükel ile Türk Mimar ve Mühendisle­ri Odaları Birliği Başkanı Emin Koramaz’ı makamların­da ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada, 3600 ek gösterge verilmesin­i kendilerin­in dile getirdiğin­i ve bu konuda TBMM’DE verdikleri önergenin reddedildi­ğini söyleyen İnce, “Cumhurbaşk­anı olur olmaz, yemin eder etmez ilk işimiz OHAL kalkacak. Özgür bir Türkiye olacak, konuşan bir Türkiye olacak. Cumhurbaşk­anını eleştiren bir Türkiye olacak” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye