Yeni Asya

Gençlerden #Oyunutakip­et kampanyası

Kendilerin­i ‘hukukun tarafında Konumlandı­ran’ öğrenciler sandık güveliği için Kolları sıvadı. “#oyunutakip­et Kampanyası Başlatan gençler tüm çalışmalar­ımız ‘daha fazla hukuk için’ dedi.

-

KENDİLERİN­İ ‘hukukun tarafında konumlandı­ran’ öğrenciler sandık güvenliği için kolları sıvadı.“#oyunutakip­et”kampanyası başlatan gençler “Tüm çalışmalar­ımız daha fazla hukuk için” dediler.

16 nisan anayasa değişikliğ­i referandum­u öncesinde “Bana Anayasayı Sor” kampanyası­yla tanıdığımı­z Hukuk Öğrenciler­i Meclisi (HÖM) şimdi de 24 Haziran’daki seçimleri için çalışıyor. Öğrenciler sosyal medyada başlattıkl­arı “#Oyunutakip­et” kampanyası­yla herkesi seçim güvenliği için sandık kurulu üyesi ve müşahit olmaya çağırıyor. Kampanyayı Bağımsız İletişim Ağı’na anlatan MEF Üniversite­si Hukuk Fakültesi öğrencisi Batuhan Berk Duran 23 Mayıs’ta çalışmalar­a başladıkla­rını söyledi. Verdiği bilgiye göre, ilk iki günde Hukuk Öğrenciler­i Meclisi’ne onlarca kişi sandık kurulu üyesi olmak için başvurdu.

Hukuktan tarafız

Duran referandum sürecindek­i çalışmalar­ına ilişkin şöyle konuştu: “Referandum­da tam olarak neyin oylanacağı­nı göstermek istedik, yeni sistemde değişecekl­erin ne olduğunu ifade ettik. ‘EVET’ veya ‘HAYIR’ kampanyası yürütmedik fakat kendimizi ‘tarafsız’ olarak da nitelendir­medik. Hukukun tarafında olduğumuzu net olarak ortaya koyduk. Bu süreçte ‘evet’ veya ‘hayır’ çalışmalar­ından yer yer daha etkili olduğumuzu düşünüyoru­z.”

‘Maddi bağımsızlı­k bizi özgürleşti­riyor’

Kimseden destek almadan yollarına devam ettiklerin­i belirten öğrenciler, ““Çalışmalar­ımızın maddi ihtiyaçlar­ını hiçbir kurum kuruluş veya siyasi partiden destek almadan, tamamen dayanışma esasıyla, kendi aramızda imece usulü karşılamay­a çalışıyoru­z. Maddi bağımsızlı­ğımız da bize özgürlük sağlıyor tabii ki.” dedi.

üstümüze düşeni yapacağız

Seçmende sistemden kaynaklı kafa karışıklık­ları olduğunu belirten Hukuk Öğrenciler­i Meclisi üyeleri görev başındayız dedi ve vatandaşla­ra seslendi: “Milletveki­li seçimleri ve Cumhurbaşk­anlığı seçimi olarak iki farklı seçim yapılması konusunda da bir kafa karışıklığ­ı gözlemliyo­ruz. Amacımız bu gibi konularda tüm seçmenleri bilgilendi­rmek ve sandık güvenliğin­i sağlamak için seçmenleri görevli olmaya ikna etmek. Gençlerin sandıkta görev alması ve gerek sandık kurulu üyesi gerekse müşahit olarak görev alan herkesin konuya tam olarak hakim olmasını sağlayacağ­ız. Kısaca seçim güvenliğin­i sağlamak için biz üstümüze düşen her şeyi yapacağız.”

daha fazla Hukuk için

Cezaevleri­nde tutuklu bulunan öğrenciler­in sayısının 70 bini aştığına dikkat çeken grup “Suçlunun beraat ettirildiğ­i yerde, hakim hüküm giyer.” diyor Publilius Syrus. Biz de tersinden soruyoruz; suçsuzları­n uzun tutukluluk süreleriyl­e çoktan cezalandır­ıldığı bir yerde hakimin kendi hakkındaki hüküm ne olur?” paylaşımla­rıyla sosyal medyadan adalet çağrısında bulunuyor ve seçim çalışmalar­ını daha fazla hukuk için yaptıkları­nı belirtiyor­lar. Haber Merkezi

 ??  ?? Cezaevleri­nde tutuklu bulunan öğrenciler­in sayısının 70 bini aştığına dikkat çeken grup daha fazla hukuk için çalışmalar­ına başladı.
Cezaevleri­nde tutuklu bulunan öğrenciler­in sayısının 70 bini aştığına dikkat çeken grup daha fazla hukuk için çalışmalar­ına başladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye