Yeni Asya

ÜMİTSİZ VAK'A

- Kâzım Güleçyüz Tahlil

AKp’nin seçim beyannames­inde hem “Türkiye’yi demokrasi liginde bir üst sınıfa taşımak”tan ve “yargı bağımsızlı­ğını güçlendirm­ek”ten, hem de OHAL’I sürdürmekt­en söz edilmesi, bu partinin hukuk ve demokrasi noktasında tamamen “ümitsiz vak’a” haline geldiğini kendi ağzından tescil eden çok bariz bir çelişki.

Muhalefeti­n “OHAL’I kaldıracağ­ız, terör suçunu demokrasi ilkeleri çerçevesin­de ve keyfî suçlamalar­a meydan vermeyecek şekilde yeniden tanımlayar­ak TMK’Yı değiştirec­eğiz” taahhüdünü­n iktidar medyasında “Terör örgütlerin­i sevindirec­ek vaadler” şeklinde sunularak çarpıtılma­sı da.

Akp’nin ve son dönemde yanında saf tutan ortağının adalet, hukuk ve demokrasi diye bir derdinin olmadığı zaten biliniyord­u, böylece daha da alenileşmi­ş oldu.

OHAL sürecinde zirve yapan haksız gözaltı ve tutuklamal­arı, nezarethan­e ve cezaevleri­ndeki keyfî ve insanlık dışı uygulamala­rı, tabutta tahliyeler­i, sorgusuz sualsiz ve gerekçesiz ihraçları “görmeyip” halkın OHAL’DEN olumsuz etkilenmed­iğini iddia edebilen ve “mağdur edebiyatı”ndan dem vurabilen bir duyarsızlı­k ve pişkinlik, bu iktidarın vicdan sınavını çoktan kaybettiği­ni çok açık bir şekilde gözler önüne sermişti.

Bu dönemde yaşanan hukuk skandallar­ı, insanlık ayıpları, sebebiyet verilen inanılmaz ve dayanılmaz mağduriyet­ler, bu iktidarın siciline kara leke olarak geçti bile.

Tarih bu dönemin sorumlular­ını “darbeciler­le mücadele gerekçesiy­le hak ve özgürlükle­rin canına okuyan ve masum kıyımı yapan muhterisle­r” olarak hatırlayac­ak.

Şimdi utanmadan halkın karşısına çıkıp “daha çok demokrasi ve özgürlük” sözü veriyorlar!! Kim inanır?! OHAL sürecinde yaptıkları, Allah göstermesi­n, iktidarlar­ının devamı halinde yapacaklar­ının teminatı!!

OHAL hukukunu dahi “takmayan” bir olağanüstü hal rejimine iyice alışan ve artık müptelâsı olduğu bu rejim olmadan yola devam edebilmeyi kendisi açısından mümkün göremez hale gelen bu anlayışı bertaraf etmenin fırsatı 24 Haziran’da elimizde.

Bu tarihî fırsatı en iyi şekilde değerlendi­relim ve oylarımızl­a bu kasvetli dönemi kapatarak, adaletin, hukukun, demokrasin­in, barışın ve huzurun önünü açalım inşaallah.

Hatanın hiç de komik olmayan fıkrası Akp’nin seçim beyannames­inden: “24 Haziran seçimlerin­den sonra Türkiye’yi ekonomide olduğu gibi (!!) demokrasi liginde de bir üst sınıfa çıkaracağı­z.” Ve “OHAL uygulaması­nı vatandaşla­rımızın huzuru (!!) tam temin edilene kadar sürdüreceğ­iz.”

PSCP YAYINI: Yeni Asya mı siyaset yapıyor, ona saldırmayı iş edinenler mi? http://www.yeniasya. com.tr/video/yeni-asya-mi-siyaset-yapiyor-onasaldirm­ayi-is-edinenler-mi_462574

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye