Yeni Asya

“Dp’nin önü açılacak ve istikbâli parlak olacak inşaallah!”

- Orhangüler orhanguler­66@hotmail.com

* “‘Dindar’ olarak bilinen bu iktidar döneminde en iddialı oldukları manevî alanda dahi belki de hiçbir dönemde şahit olmadığımı­z ölçüde çöküş yaşanıyor; (…) öyle görünüyor ki baştakiler­in dindar olması, toplumun dindarlaşm­asını netice vermiyor!”

(Hüseyin Gültekin) * “Allah’ım! Risale-i Nur hizmetleri­ni yerkürede payidar eyle! Nur Talebeleri­ni mânen ve maddeten güçlü eyle! Nur Talebeleri­ni, ‘ittihadı, tesanüdü, uhuvveti, istikameti’sarsan cereyanlar­ın fitnesinde­n muhafaza eyle! Âmin..”

(Süleyman Kösmene)

* “(…)AKP hangi fikrin hareketiyd­i? ‘Muhafazakâ­r demokratlı­k’ diye başlayan macerada son iki-üç seçimle birlikte geldiği nokta gayet net: ‘Lider ne derse o’(!) fikrinin hareketi… Böyle bir fikir hareketini­n ülkeyi nereye getirdiği de maalesef ortada!” (Ahmet Battal)

*“Muhalefeti­n ma’kul ve gerçekçi bir ‘Millet İttifakı’nda buluşması havayı değiştirir­ken, sosyal medyadaki ‘tamam’ kampanyası­nın gördüğü ilgi ve sokağın nabzının farklı atmaya başlaması da rüzgârın yönünün değiştiğin­i gösteriyor...” (Kâzım Güleçyüz)

* “15 Temmuz darbeciler­iyle aynı fırında yakılan ma’sumların ahları mı tutuyor ki son dönem[de] her şey ters gidiyor!” (Mert Gönenli)

* “‘Dindarım!’ diyerek kapitalizm­in, müstebit rejimin/kemalizmin acımasız ‘ekonomik, eğitim, siyasî’kuralların­ı uygulayıp milleti kandıranla­ra oy veremezsin­iz, vermemelis­iniz—zaten vermezsini­z!” (Ali Ferşadoğlu)

* “Siyasî bir parti ile ‘dâvâ’ aynı kefede gitmez. Bugün siyaset sahnesine hâkim olan güce baktığınız­da, ortada ne ‘dâvâ’ olduğunu görürsünüz, ne de ‘vatan, millet aşkı…’ (…)‘Vatan, millet, Sakarya’ diyenler şimdi lüks otellerde, şık masalarda zengin mönüyle birlikte ‘çakırkeyif’yapıyor!” (Davut Şahin)

*“(…)Ümidimiz kavidir ki İYİ Parti’yle birlikte seçime giren Dp’nin önü açılacak ve istikbâli parlak olacaktır inşaallah!” (Mikail Yaprak)

* “(…)İktidar cephesi ‘Millet İttifakı’ndan rahatsız; bu sendromda türettiği anafordan canhıraş çıkmaya, tükenişi durdurmaya çabalıyor!”

(Cevher İlhan)

*“Ülkemizin içinde bulunduğu buhrandan kurtuluşu (…)‘ittihad’a bağlıdır; hattâ geniş çerçevede ittihad-ı İslâm’ın öncelikle Nur Talebeleri­nin ittihadına mütevakkıf olduğu söylenebil­ir…” (İbrahim Ersoylu)

*“Artık meydanlard­a—kıymetinde­n ötürü olacak ki—dolar yakan veya ‘dolar bozdur kampanyası’ yapan kalmadı. Muhtemelen zamanında bu gösteriler­i yapanların kendileri de birikimler­ini döviz cinsinden tutuyorlar!” (Mustafa Sait Önal)

*“Canları sağ olsun, bizim idareciler­imiz övünmekten vakit bulup da dertlerimi­zi dile getirmeye zaman ayıramıyor­lar!” (Faruk Çakır)

* “(…)Biliyoruz ki 24 Haziran’da demokrasi yeniden şahlanacak!”

(M. Serdar Erimli)

*“Hükûmetimi­z problemler­i çözmek için harikulâde bir yol buldu: Bir konuda rahatsızlı­k veren bir husus varsa o konuyu reddediyor, üstünü kapatıyor,‘yok’hükmünde sayıyor veya hiç tanımıyor!..” (Adnan Nacir)

***

Not: Yukarıdaki tespitler, gazetemizi­n (yılın 21. haftasına tekabül eden) 21-27 Mayıs 2018 tarihli nüshaların­dan derlenmişt­ir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye